«Репортери без кордонів» закликали реформувати українські медіа

«Репортери без кордонів» закликали реформувати українські медіа

2 Червня 2016
1938
2 Червня 2016
15:11

«Репортери без кордонів» закликали реформувати українські медіа

1938
Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» у четвер, 2 червня, презентувала новий звіт про ситуацію з журналістикою та мас-медіа в Україні «Розчарування після Євромайдану».
«Репортери без кордонів» закликали реформувати українські медіа
«Репортери без кордонів» закликали реформувати українські медіа

Про це повідомляє «Німецька хвиля» (Deutsche Welle).

У звіті йдеться про основні проблеми українських засобів масової інформації. Зокрема, про те, що найважливіші телекомпанії у країні належать олігархам, які зловживають у боротьбі за економічну владу своїм впливом на мас-медіа. Також звіт звертає увагу на те, що через економічну кризу незалежним мас-медіа важко вийти на самоокупність. Є проблеми і з фаховою підготовкою українських журналістів.

«Репортери без кордонів» звертаються до іноземних урядів, донорських організацій та ЗМІ із закликом посприяти у реформуванні українських мас-медіа.

«Ситуація в Україні дає багато можливостей, але для створення плюралістичного медіа-ландшафту потрібна наша підтримка. На зміну оптимізму часів Євромайдану прийшло розчарування багатьох журналістів. Вони стикнулися з потрійним викликом: війною на Сході, економічною кризою та цифровим переходом», - заявила представниця організації Ґемма Перцґен.

У рамках дослідження вона провела в Україні понад 30 інтерв'ю з журналістами та медіа-експертами. Фінансово підтримав підготовку звіту Фонд імені Роберта Боша.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликає Президента України Петра Порошенка зробити публічну заяву щодо оприлюднення сайтом «Миротворец» персональних даних журналістів, а також доручити МВС і СБУ покласти край будь-якій двозначності з цього питання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду