Сакварелідзе повідомив, що справу Бузини повернуть до ГПУ

Сакварелідзе повідомив, що справу Бузини повернуть до ГПУ

17 Лютого 2016
1261
17 Лютого 2016
13:47

Сакварелідзе повідомив, що справу Бузини повернуть до ГПУ

1261
Заступник Генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давіт Сакварелідзе заявив, що не згодний із рішенням Генеральної прокуратури України (ГПУ), згідно з яким розслідування вбивства публіциста Олеся Бузини передається до слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області.
Сакварелідзе повідомив, що справу Бузини повернуть до ГПУ
Сакварелідзе повідомив, що справу Бузини повернуть до ГПУ

Про це він написав у своєму Facebook.

«Уже рік триває розслідування резонансної справи за фактом вбивства відомого в Україні журналіста Олеся Бузини. Пару днів назад з незрозумілих для мене причин мої колеги з Генпрокуратури абсолютно необгрунтовано, на мій погляд, передали його одеської поліції. Відповідно, процесуальне керівництво тепер буде здійснювати одеська прокуратура. Досить дивне рішення, з огляду на те, що злочин було скоєно в Києві і ніякого відношення до Одеси не має», - написав Давіт Сакварелідзе.

Він заявив, що поверне справу назад в ГПУ.

«Якщо це було зроблено для того, щоб піти від відповідальності і спробувати якимось чином дискредитувати грузинську команду в Одесі, то я, як заступник Генерального прокурора України і прокурор Одеської області, змушений прийняти законне і цілком логічне рішення - повернути згадане вище справу назад в ГПУ», - написав прокурор.

Нагадаємо, днями прес-служба прокуратури Одеської області повідомила, що «Генеральною прокуратурою України здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні по п.12 ч.2 ст.115 (вбивство) Кримінального кодексу України доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Одеській області».

Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому мешкав у столиці.

18 червня 2015 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства Олеся Бузини і назвав прізвища двох затриманих, які підозрюються у вбивстві публіциста – Андрій Медведько і Денис Поліщук. Він запевнив, що слідство має прямі докази участі цих підозрюваних у вбивстві. Затомість адвокати Андрія Медведька й Дениса Поліщука заявили про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі, про алібі підозрюваних і послались на свідків, які описали інших чоловіків, які могли бути виконавцями злочину.

Суди призначили обом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 9 грудня 2015 року Печерський суд Києва відпустив із-під варти під домашній арешт на два місяці підозрюваного Дениса Поліщука. 31 грудня 2015 року Андрію Медведьку було змінено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. 28 січня Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для підозрюваного Андрія Медведька - замість цілодобового домашнього арешту застосовано частковий, з 19.00 до 8.00. 3 лютого Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для підозрюваного Дениса Поліщука з цілодобового домашнього арешту на частковий домашній арешт - з 22.00 до 6.00 строком до 2 квітня.

 

Фото – «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду