Мобілізованого журналіста, через статтю якого Міноборони ініціювало перевірку, викликали до Генштабу

Мобілізованого журналіста, через статтю якого Міноборони ініціювало перевірку, викликали до Генштабу

8 Лютого 2016
978
8 Лютого 2016
14:31

Мобілізованого журналіста, через статтю якого Міноборони ініціювало перевірку, викликали до Генштабу

978
Начальника прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади (ОМБ), лейтенанта Владислава Якушева, який у своєму блозі на ІА ZIK повідомив про проблеми із «бойовими» виплатами у особового складу 14-й та 93-й окремих механізованих бригад, викликано 8 лютого до Генерального штабу Збройних сил України наказом першого заступника начальника Генштабу Г.Воробйова.
Мобілізованого журналіста, через статтю якого Міноборони ініціювало перевірку, викликали до Генштабу
Мобілізованого журналіста, через статтю якого Міноборони ініціювало перевірку, викликали до Генштабу

Про це повідомляє  начальник прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов у своєму Facebook.

Як заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» Владислав Якушев, він пов’язує свій виклик до Генштабу із перевіркою проблем, про які він повідомив. «Те, що мене викликали в Генштаб, це позитивний момент... В тому ж Генштабі, за інформацією, яка у мене є, також є протистояння, є люди адекватні і прогресивні, які намагаються змінити військові відомства на краще. І є люди консервативні», - заявив він.

За його словами, військових хвилює, зокрема, питання «бойових» виплат - 1 тис. грн в день.

«За 8 місяців на передовій жоден солдат або офіцер не отримав бойових. У 93-й бригаді схожа ситуація, мені телефонували також з 72-ї, телефонували з 3-го полку спецпризначенців. Чув, що є й в інших підрозділах, але не маю детальної інформації», – сказав він.

Начальник прес-служби 14-ї ОМБ зазначив, що він «бачив звернення міністерства на сайті Міноборони». У ньому йдеться, що відомство запрошує Владислава Якушева для того, щоб показати, що у міністерстві немає зрадників, показати його роботу і дати відповіді на запитання, які є на передовій.

«Я все ж сподіваюся, що вдасться досягти якогось конструктиву. Я не інспектор. Як саме працює міністерство - мене не цікавить, мене цікавлять відповіді на запитання. Я буду намагатися їх отримати», – додав прес-офіцер.

Влад Якушев зазначив, що «паперова проблема» у цьому питанні існує. «Щоразу коли документи на ту тисячу йдуть до Києва, вони повертаються назад у бригаду з формулюванням "неправильне оформлення". Насправді незрозуміло, як правильно оформляти, тому що немає правильного прикладу для оформлення. Я знаю, що багато підрозділів, які перебувають на передовій, не отримують цю тисячу. Це не тільки 14-а бригада. Будемо намагатися з'ясувати, які папери потрібні», – пояснив він.

Нагадаємо, Міністр оборони України Степан Полторак доручив провести перевірку оприлюдненої в інтернет-ЗМІ інформації щодо наявності проблемних питань у особового складу 14-й та 93-й окремих механізованих бригад.

Водночас ІА ZIK повідомляє, що начальника прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід», лейтенанта Владислава Якушева після його публікації статті, на основі якої призначено перевірку, перевели з передової й заборонили спілкуватись з журналістами щодо його бригади. ІА ZIK зазначає, що до такої реакції Міністра оборони України підштовхнув матеріал «Тисяча «бойових» і «агенти Кремля», який був оприлюднений у блозі лейтенанта ЗСУ Владислава Якушева на сайті ІА ZIK.

Влітку 2015 року львівського журналіста Владислава Якушева мобілізували до лав ЗСУ. Він став прес-офіцером і почав вести з АТО блог у виданні zik.ua. Про це він написав у першій своїй публікації «Військовий щоденник. Про «косарів» та «лижників».

Владислав Якушев розповів, що займався розслідувальною журналістикою, був головним редактором журналу «Кримінальне чтиво.Захід», проте розумів, що повинен піти служити до армії.  «На вулиці не міг дивитись в очі людям у камуфляжі, тому що я спав вдома, у своєму ліжку, пив каву у львівських кав'ярнях, а в цей час вони захищали мене в окопах на Сході», - написав він.

Згодом пану Якушеву зателефонували з військкомату й повідомили, що 14-й механізованій бригаді потрібен військовий журналіст. Він погодився піти служити й став керівником прес-служби в/ч В0259 14-ї механізованої бригади і почав вести з АТО блог у виданні ZIK.

 

«Детектор медіа»

Фото – ZIK

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду