Радіоконкурс «Український формат» оголосив півфіналістів, які потраплять у ротацію восьми станцій

Радіоконкурс «Український формат» оголосив півфіналістів, які потраплять у ротацію восьми станцій

28 Липня 2015
2991
28 Липня 2015
14:06

Радіоконкурс «Український формат» оголосив півфіналістів, які потраплять у ротацію восьми станцій

2991
Радіоконкурс «Український формат» оголосив півфіналістів, які потраплять у ротацію восьми станцій
Радіоконкурс «Український формат» оголосив півфіналістів, які потраплять у ротацію восьми станцій

Журі радіоконкурсу «Український формат» обрало півфіналістів - вісім пісень, що незабаром вийдуть у ротацію на радіостанціях «Русское радио - Украина», «Хіт FM», «Шансон», «Любимое радио», «Люкс FM», «Радіо 24» «Наше радіо» і «Пятница». Про це повідомляє прес-служба «Радіокомітету», що організував конкурс.

 

Півфіналістами «Українського формату» стали:

В'ячеслав Рибіков та Брія Лессінг - пісня «Вірю»

Ірина Федишин - «Серця стук»

Nanna і Володимир Трач - «Серед тисячі людей»

#Мой Город - «Не Відпускай»

Наталка Карпа - «Літо-літо»

Lookinich - «Адреналін»

Артем Мех - «Вона»

Діана Месс, Тартак і ТНМК - «Нам пощастить»

 

Пісні будуть у ротації на радіостанціях з 28 липня до 24 серпня. У День Незалежності, 24 серпня, відбудеться фінальний концерт конкурсу, на якому через sms-голосування слухачів буде відібрано трьох переможців.

 

Член журі конкурсу та програмний директор «Русское радио - Украина» Валерій Сасковець переконаний, що молоді виконавці мають чіткий європейський вектор та орієнтир: «Американізованої музики серед конкурсних пісень не дуже багато, проте, очевидно, що молодь цікавиться західними трендами, багато слухає, дивиться, переймає. Приємно, коли беруть за взірець найкращих».

 

За 10 днів на радіоконкурс «Український формат» було надіслано понад 1090 пісень, з них 800 пройшли відбір і були допущені до фінальної частини конкурсу.

 

«Найважливіше, що завдяки конкурсу ми зробили спілкування з молодими українськими виконавцями більш відкритим, доступним і зручним. Вся інформація - на одному порталі, тепер виконавцю не потрібно переживати, чи дійшов його матеріал до програмного директора, не потрібно даремно витрачати час. Краще його витратити на створення нових пісень. Будь-які молоді артисти у цьому проекті в однакових умовах із «зірками». Важливими є лише якість та хітовість пісні», - зазначив Валерій Сасковець.

 

Нагадаємо, «Український формат» - це конкурс української пісні, який покликаний надати підтримку молодим виконавцям і віднайти нових зірок вітчизняної естради. Організатор проекту - індустріальне об'єднання «Радіокомітет». Конкурс триватиме з 15 липня по 24 серпня. Реєстрація пісень відбувалася на порталі проекту - www.ukrformat.fm.

 

Участь в «Українському форматі» беруть тільки україномовні пісні, створені упродовж двох останніх років, які ще не були в радіо- та теле- ефірі.

 

До складу журі радіоконкурсу увійшли: програмний директор «Наше радіо» Вадим Смілянець, програмний директор «Русское радио Украина» Валерій Сасковець, продюсер радіо «Люкс ФМ» Євген Фешак, директор Business Radio Group Євгеній Євтухов.

 

Призовим фондом конкурсу стануть кошти, зібрані від sms-голосування.

 

Нагадаємо, що про запуск спільного радіопроекту з просування молодих українських виконавців стало відомо в червні під час зустрічі радійників з віце-прем'єр-міністром - міністром культури В'ячеславом Кириленком. Цей проект було презентовано як альтернативу ініціативі пана Кириленка з підвищення квоти української музики на радіо з 50% до 75%. У липні стало відомо, що конкурс українських пісень матиме назву «Український формат» і відбуватиметься в чотири етапи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2991
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
3193 дн. тому
Таке враження, що конкурс проводили для "своїх". Адже серед завантаженного, були пісні набагато кращі і за текстом, і за мелодичністю.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду