Нагороди ОМКФ здобули стрічки «Чоловіча робота», «Дибук», «Син»

Нагороди ОМКФ здобули стрічки «Чоловіча робота», «Дибук», «Син»

18 Липня 2015
3836
18 Липня 2015
10:12

Нагороди ОМКФ здобули стрічки «Чоловіча робота», «Дибук», «Син»

3836
Нагороди ОМКФ здобули стрічки «Чоловіча робота», «Дибук», «Син»
Нагороди ОМКФ здобули стрічки «Чоловіча робота», «Дибук», «Син»
17 липня в оргкомітет шостого Одеського міжнародного кінофестивалю оголосив переможців Національної конкурсної програми. Крім того, cтали відомі володарі нагороди за найкращу акторську роботу і дипломів Міжнародної федерації кінопреси (ФПРЕСІ) й переможці секції Film Industry Office. Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.
 
Найкращим фільмом національної конкурсної програми в секції короткого метру стала картина Марини Степанської «Чоловіча робота» за «прекрасне почуття кінематографічної матерії й органічну гру акторів». Кінорежисера нагороджено статуеткою «Золотий Дюк» та сертифікатом на 25 тисяч гривень.
 
 
 
Марія Степанська
 
Найкращі фільми Національної конкурсної програми за версією журі ФІПРЕСІ: польсько-українська документальна стрічка Кшиштофа Копчинського «Дибук. Історія мандрівних душ» і короткометражний фільм Філіпа Сотниченка «Син».
 
 
Філіп Сотниченко
 
«Золотого Дюка» за Найкращу акторську роботу - гру Вікторії Миронюк та Андрія Палатного - отримав фільм «Віддалік» Катерини Горностай. 
 
Найкращий проект продюсерського пітчинга в рамках секції Film Industry Office за одноголосним рішенням журі - дебютний повнометражний проект кінорежисера Максима Ксьонди «Танк». Це вже друга нагорода ОМКФ для пана Ксьонди. В 2013 році його робота «Дорога» отримала «Дюк» як найккращий короткометражний фільм національного конкурсу. Переможець здобув 50 тисяч гривень.
 
 
Найкращий проект секції Work in Progress - «Бранці» режисера Володимира Тихого. Йому вручено  сертифікат на три тисячі доларів для авіаперельотів.
 
 
Сертифікат отримав продюсер проекту «Бранці» Ігор Савиченко
 
«Для Одеського міжнародного кінофестивалю пріоритетом завжди було і буде розвиток національного кінематографа, - сказала під час церемонії вручення перших призів ОМКФ президент фестивалю Вікторія Тігіпко. - Саме тому за останні 6 років ми створили найсильнішу в Україні міжнародну платформу, яка збирає 1500 кінопрофесіоналів з усього світу. Цього року на Film Industry Office були представлені близько 20 українських повнометражних кінопроектів. Наші колеги з інших країн - продюсери, режисери, фестивальні менеджери - які приїхали на ОМКФ, відзначають особливий драйв українського кіно та українських кінематографістів. Криза - це не тільки занепад, це час великих і радикальних змін, і якраз у цей момент може з'явитися нова, потужна креативна енергія. Важливо не упустити цей момент для українського кіно».
 
 
 
 
 Вікторія Тігіпко
 
Володарі головних нагород ОМКФ-2015 - гран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми, призів за кращий фільм, найкращу режисуру та найкращу акторську роботу, а також «Золотого Дюка» за Найкращий український повнометражний фільм - будуть оголошені согодні, 18 липня 2015, на урочистій церемонії закриття 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю.
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3836
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду