detector.media
18.07.2015 10:12
Нагороди ОМКФ здобули стрічки «Чоловіча робота», «Дибук», «Син»
Нагороди ОМКФ здобули стрічки «Чоловіча робота», «Дибук», «Син»
17 липня в оргкомітет шостого Одеського міжнародного кінофестивалю оголосив переможців Національної конкурсної програми. Крім того, cтали відомі володарі нагороди за найкращу акторську роботу і дипломів Міжнародної федерації кінопреси (ФПРЕСІ) й переможці секції Film Industry Office. Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.
 
Найкращим фільмом національної конкурсної програми в секції короткого метру стала картина Марини Степанської «Чоловіча робота» за «прекрасне почуття кінематографічної матерії й органічну гру акторів». Кінорежисера нагороджено статуеткою «Золотий Дюк» та сертифікатом на 25 тисяч гривень.
 
 
 
Марія Степанська
 
Найкращі фільми Національної конкурсної програми за версією журі ФІПРЕСІ: польсько-українська документальна стрічка Кшиштофа Копчинського «Дибук. Історія мандрівних душ» і короткометражний фільм Філіпа Сотниченка «Син».
 
 
Філіп Сотниченко
 
«Золотого Дюка» за Найкращу акторську роботу - гру Вікторії Миронюк та Андрія Палатного - отримав фільм «Віддалік» Катерини Горностай. 
 
Найкращий проект продюсерського пітчинга в рамках секції Film Industry Office за одноголосним рішенням журі - дебютний повнометражний проект кінорежисера Максима Ксьонди «Танк». Це вже друга нагорода ОМКФ для пана Ксьонди. В 2013 році його робота «Дорога» отримала «Дюк» як найккращий короткометражний фільм національного конкурсу. Переможець здобув 50 тисяч гривень.
 
 
Найкращий проект секції Work in Progress - «Бранці» режисера Володимира Тихого. Йому вручено  сертифікат на три тисячі доларів для авіаперельотів.
 
 
Сертифікат отримав продюсер проекту «Бранці» Ігор Савиченко
 
«Для Одеського міжнародного кінофестивалю пріоритетом завжди було і буде розвиток національного кінематографа, - сказала під час церемонії вручення перших призів ОМКФ президент фестивалю Вікторія Тігіпко. - Саме тому за останні 6 років ми створили найсильнішу в Україні міжнародну платформу, яка збирає 1500 кінопрофесіоналів з усього світу. Цього року на Film Industry Office були представлені близько 20 українських повнометражних кінопроектів. Наші колеги з інших країн - продюсери, режисери, фестивальні менеджери - які приїхали на ОМКФ, відзначають особливий драйв українського кіно та українських кінематографістів. Криза - це не тільки занепад, це час великих і радикальних змін, і якраз у цей момент може з'явитися нова, потужна креативна енергія. Важливо не упустити цей момент для українського кіно».
 
 
 
 
 Вікторія Тігіпко
 
Володарі головних нагород ОМКФ-2015 - гран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми, призів за кращий фільм, найкращу режисуру та найкращу акторську роботу, а також «Золотого Дюка» за Найкращий український повнометражний фільм - будуть оголошені согодні, 18 липня 2015, на урочистій церемонії закриття 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю.
 
«Детектор медіа»
 
Фото з офіційного сайту ОМКФ 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY