У Росії запускають відразу три кінопроекти про події в Україні і війну на Донбасі

У Росії запускають відразу три кінопроекти про події в Україні і війну на Донбасі

29 Травня 2015
1537
29 Травня 2015
11:32

У Росії запускають відразу три кінопроекти про події в Україні і війну на Донбасі

1537
У Росії запускають відразу три кінопроекти про події в Україні і війну на Донбасі
У Росії запускають відразу три кінопроекти про події в Україні і війну на Донбасі

ЗМІ інформують про підготовку одразу трьох російських кінопроектів про події в Україні - ігрового фільму «Донбас», стрічок  «Загибель міст» та «Донбас стукає в наше серце». Про це повідомляє російське видання «Известия».

 

Так званий фонд «допомоги Новоросії» «Своїх не кидаємо» почав збір коштів для зйомок фільму «Донбас» з народним артистом РФ Юрієм Назаровим в одній з головних ролей. Як розповів керівник фонду Гліб Корнілов, який виступив ініціатором створення кінострічки, передбачається зібрати близько 60 млн руб. В основі сюжету лежить історія двох рідних братів, розлучених у ранньому дитинстві. Один виріс у Донецьку, інший - у Львові, і через 20 років вони зустрічаються на війні по різні боки барикад. Автором сценарію став поет Леонід Корнілов. Автори проекта пропонуватимуть стати режисером стрічки Володимиру Бортко, відомому у Росії «знавцю української теми», який зняв контроверсійну екранізацію «Тараса Бульби» с Богданом Ступкою у головній ролі.

 

Пан Корнілов пояснив, що робота над фільмом буде вестися по мірі надходження коштів. Приступити до зйомок, які пройдуть в Донбасі (!), Ленінградської області та Криму, планується восени, прем'єра запланована на весну 2016-го.

 

Російський режисер, заступник голови комітету Держдуми з культури Володимир Бортко повідомив, що скоро приступить до зйомок іншого фільму про Донбас під назвою «Загибель міст». Повнометражний фільм зніматиме студія режисера «2-Б-2 інтертейнмент» спільно з телеканалом «Росія». До роботи залучено одіозного російського письменника Олександра Проханова, відомого своєю печерною українофобією.

 

Водночас російський режисер і актор Олександр Баширов разом з продюсером Федором Бондарчуком готують документальний фільм про події в Донбасі під назвою «Донбас стукає в наше серце».

 

Глава Інституту політичних досліджень, кремлівський політолог Сергій Марков упевнений в тому, що фільми про події в Україні, на Донбасі будуть користуватися великою популярністю в Росії.

 

Нагадаємо, російський канал LifeNews повідомив про зйомки серіалу про життя так званого «прокурора Криму» Наталі Поклонської. Наступного дня Генпрокуратруа Росії спростувала це повідомлення.

 

«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1537
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду