Канал «Россия 24» помилково повідомив, що Путін уже з’явився на публіці

Канал «Россия 24» помилково повідомив, що Путін уже з’явився на публіці

13 Березня 2015
3561
13 Березня 2015
19:40

Канал «Россия 24» помилково повідомив, що Путін уже з’явився на публіці

3561
Канал «Россия 24» помилково повідомив, що Путін уже з’явився на публіці
Канал «Россия 24» помилково повідомив, що Путін уже з’явився на публіці

Російський телеканал «Россия 24» повідомив у прямому ефірі про те, що президент РФ Володимир Путін вже зустрівся з главою Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим, хоча двосторонні переговори Кремль анонсував на понеділок, 16 березня. Про це повідомляє «Русская служба ВВС».

 

ВВС наголошує, що ведуча новин сказала не лише про те, що Володимир Путін «зустрівся» з Алмазбеком Атамбаєвим з посиланням на прес-службу Кремля, а й про те, що у порядку денному переговорів нібито було питання російсько-киргизької співпраці у ряді галузей. За даними моніторингу ВВС, у такому вигляді новина виходила в ефір щонайменше двічі - у випусках від 13.00 і 14.00 за московським часом.

 

Як пізніше повідомив «Русской службе ВВС» представник телеканалу, сталася помилка.

 

Видання нагадує, що російський президент вже тиждень не з'являвся на публіці і скасував запланований візит до Казахстану, що викликало питання про його самопочуття.

 

Прес-служба президента РФ поспішила в четвер, 12 березня, розвіяти чутки про здоров'я Володимира Путіна, повідомивши, що він активно працює у форматі «неформальних зустрічей». Крім того, у п'ятницю, 13 березня, на сайті Кремля були опубліковані фотографії із зустрічі російського президента і голови Верховного суду В‘ячеслава Лебедєва в Ново-Огарьовому. Кадри із зустрічі були показані і державними телеканалами.

 

Нагадаємо, донька російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанна поклала політичну відповідальність за вбивство батька на президента Росії Володимира Путіна і закликала запровадити санкції проти керівників державних телеканалів РФ, які вели наклепницьку кампанію проти опозіціонера.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду