Держкомтелерадіо прагне відновити інформаційно-культурний центр для жителів Криму

Держкомтелерадіо прагне відновити інформаційно-культурний центр для жителів Криму

17 Лютого 2015
2883
17 Лютого 2015
12:50

Держкомтелерадіо прагне відновити інформаційно-культурний центр для жителів Криму

2883
Держкомтелерадіо прагне відновити інформаційно-культурний центр для жителів Криму
Держкомтелерадіо прагне відновити інформаційно-культурний центр для жителів Криму

Державний комітет телебачення і радіомовлення України має намір відновити діяльність державної організації «Всеукраїнський інформаційно-культурний центр» (ВІКЦ), який до окупації Автономної республіки Крим діяв на її території.  Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Відновлення діяльності центру як юридичної особи планується поза межами Криму з метою задоволення інформаційних та культурних потреб громадян України, які мешкають на окупованій території.

 

Центр як неприбуткова бюджетна організація, підпорядкована Держкомтелерадіо, була створена в 1996 році на виконання постанови уряду та зареєстрована в Сімферополі (АР Крим). Основним  завданням центру було проведення інформаційно-культурної діяльності, спрямованої на зміцнення української держави, забезпечення міжнаціональної злагоди. «Фактично це був один із небагатьох осередків присутності української мови та культури на кримському півострові», - зазначає Держкомтелерадіо.

 

Після окупації Криму фінансування ВІКЦ, як і всіх бюджетних організацій автономної республіки, було припинено. Держкомтелерадіо повідомляє, що директор центру пан Кузьмін зрадив Україну, перейшовши на бік держави-окупанта, і наказом Держкомтелерадіо його звільнили з посади. З того часу ВІКЦ припинив свою діяльність.

 

«Відновлення діяльності центру є одним із пріоритетних завдань Держкомтелерадіо. Адже Україна зобов'язалася забезпечувати інформаційні та культурні зв'язки з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території. І одним із таких інструментів із налагодження цих зв'язків має стати відновлений Всеукраїнський інформаційно-культурний центр», - повідомив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

Найближчим часом Держкомтелерадіо визначить особу, яка буде уповноважена здійснити перереєстрацію державної організації за новим місцезнаходженням. Наступними кроками буде затвердження статуту центру у новій редакції, його реєстрація та вирішення питання фінансування ВІКЦу. Передбачається, що його штат складатиметься з 7-8 осіб, а не з 40, як це було раніше.

 

Держкомтелерадіо повідомляє про створення ініціативної групи громадських активістів, що складається з вимушених переселенців з Криму, які готові долучитися до цієї роботи навіть на безоплатній основі. Відновлення ВІКЦ підтримує міжфракційне депутатське об'єднання «Крим» у Верховній Раді.

 

Нагадуємо, з огляду на скорочення державного фінансування і заборгованість перед друкарнею ухвалено рішення про тимчасове переведення із 6 лютого газети «Кримська світлиця» в електронний формат (онлайн-варіант). Про це повідомив Роман Ратушний, генеральний директор Національного газетно-журнального видавництва Міністерства культури України, яке видає газету «Кримська світлиця».

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення України закликав керівників ЗМІ висвітлити 20-го лютого, у День Героїв Небесної Сотні, заходи, присвячені вшануванню подвигу учасників Революції Гідності.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2883
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду