detector.media
17.02.2015 12:50
Держкомтелерадіо прагне відновити інформаційно-культурний центр для жителів Криму
Держкомтелерадіо прагне відновити інформаційно-культурний центр для жителів Криму

Державний комітет телебачення і радіомовлення України має намір відновити діяльність державної організації «Всеукраїнський інформаційно-культурний центр» (ВІКЦ), який до окупації Автономної республіки Крим діяв на її території.  Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Відновлення діяльності центру як юридичної особи планується поза межами Криму з метою задоволення інформаційних та культурних потреб громадян України, які мешкають на окупованій території.

 

Центр як неприбуткова бюджетна організація, підпорядкована Держкомтелерадіо, була створена в 1996 році на виконання постанови уряду та зареєстрована в Сімферополі (АР Крим). Основним  завданням центру було проведення інформаційно-культурної діяльності, спрямованої на зміцнення української держави, забезпечення міжнаціональної злагоди. «Фактично це був один із небагатьох осередків присутності української мови та культури на кримському півострові», - зазначає Держкомтелерадіо.

 

Після окупації Криму фінансування ВІКЦ, як і всіх бюджетних організацій автономної республіки, було припинено. Держкомтелерадіо повідомляє, що директор центру пан Кузьмін зрадив Україну, перейшовши на бік держави-окупанта, і наказом Держкомтелерадіо його звільнили з посади. З того часу ВІКЦ припинив свою діяльність.

 

«Відновлення діяльності центру є одним із пріоритетних завдань Держкомтелерадіо. Адже Україна зобов'язалася забезпечувати інформаційні та культурні зв'язки з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території. І одним із таких інструментів із налагодження цих зв'язків має стати відновлений Всеукраїнський інформаційно-культурний центр», - повідомив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

Найближчим часом Держкомтелерадіо визначить особу, яка буде уповноважена здійснити перереєстрацію державної організації за новим місцезнаходженням. Наступними кроками буде затвердження статуту центру у новій редакції, його реєстрація та вирішення питання фінансування ВІКЦу. Передбачається, що його штат складатиметься з 7-8 осіб, а не з 40, як це було раніше.

 

Держкомтелерадіо повідомляє про створення ініціативної групи громадських активістів, що складається з вимушених переселенців з Криму, які готові долучитися до цієї роботи навіть на безоплатній основі. Відновлення ВІКЦ підтримує міжфракційне депутатське об'єднання «Крим» у Верховній Раді.

 

Нагадуємо, з огляду на скорочення державного фінансування і заборгованість перед друкарнею ухвалено рішення про тимчасове переведення із 6 лютого газети «Кримська світлиця» в електронний формат (онлайн-варіант). Про це повідомив Роман Ратушний, генеральний директор Національного газетно-журнального видавництва Міністерства культури України, яке видає газету «Кримська світлиця».

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення України закликав керівників ЗМІ висвітлити 20-го лютого, у День Героїв Небесної Сотні, заходи, присвячені вшануванню подвигу учасників Революції Гідності.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY