У Лос-Анджелесі вручили премію «Золотий глобус» за 2014 рік

У Лос-Анджелесі вручили премію «Золотий глобус» за 2014 рік

12 Січня 2015
4953
12 Січня 2015
09:36

У Лос-Анджелесі вручили премію «Золотий глобус» за 2014 рік

4953
У Лос-Анджелесі вручили премію «Золотий глобус» за 2014 рік
У Лос-Анджелесі вручили премію «Золотий глобус» за 2014 рік

У ніч на 12 січня  за київським часом у Лос-Анджелесі (США) були оголошені імена володарів премії «Золотий глобус», яка присуджується Асоціацією іноземної преси. Про це це повідомляє сайт премії.

 

Як відомо, премію «Золотий глобус» отримують як кінострічки, так і телесеріали. Фільм «Отроцтво» Річарда Лінклейтера отримав головну нагороду у номінації «Кращий драматичний кінофільм». Кращими акторами, що зіграли у драматичному кіно, стали Джуліанна Мур за рольу фільмі «Все ще Еліс» і Едді Редмейн, який зіграв вченого Стівена Хокінга у фільмі «Теорія всього», повідомляє УНІАН.

 

У номінації «Краща кінокомедія або мюзикл» переможцем став фільм «Готель "Гранд Будапешт"» Уеса Андерсона. Кращою комедійною актрисою стала Емі Адамс, що зіграла у фільмі «Великі очі», і Майкл Кітон, який виконав роль у стрічці «Бедмен».

 

Кращими акторами другого плану визнані Патрісія Аркетт, яка виконала роль у фільмі «Отроцтво», і Джей Кей Сіммонс - за роль у фільмі «Одержимість». 

 

Кращим анімаційним фільмом стала стрічка «Як приборкати дракона-2».

 

Кращим драматичним серіалом виявилася стрічка «Коханці». Кращою актрисою драматичного серіалу стала Рут Вілсон («Коханці»), кращим актором - Кевін Спейсі («Картковий будиночок»). Кращим міні-серіалом 2014 року названо «Фарго».

 

Кращим фільмом іноземною мовою був визнаний російська стрічка «Левіафан» режисера Андрія Звягінцева.

 

Переможець в номінації «Краща музика до фільму» - Йохан Йоханнссон за роботу над саундтреком до «Теорії всього». Номінацію «Краща пісня» завоювали Джон Ледженд і Common за композицію Glory до фільму «Сельма».

 

Премію Сесіля Де Мілля за внесок у кінематограф вручили акторові Джорджу Клуні.

 

Повний список переможців опублікований на сайті премії.

 

«Золотий глобус» - американська премія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за кінофільми і телевізійні серіали. Премія вручається щороку в січні за результатами голосування 90 міжнародних журналістів, які живуть в Голлівуді. Премію «Золотий глобус» часто називають генеральною репетицією перед кінопремію «Оскар». 72-ий за рахунком церемонію вже третій раз поспіль провели актриси Емі Полер і Тіна Фей.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4953
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду