Гран-прі премії Effie awards в Україні отримав благодійний проект «Читати на рівних»

Гран-прі премії Effie awards в Україні отримав благодійний проект «Читати на рівних»

4 Грудня 2014
5293
4 Грудня 2014
13:14

Гран-прі премії Effie awards в Україні отримав благодійний проект «Читати на рівних»

5293
Гран-прі премії Effie awards в Україні отримав благодійний проект «Читати на рівних»
Гран-прі премії Effie awards в Україні отримав благодійний проект «Читати на рівних»

29 листопада на 9-тій церемонії вручення премії  Effie Awards за найкращу рекламну компанію гран-прі отримав благодійний проект «Читати на рівних». Про це повідомляє Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП), силами якої був реалізований проект.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», проект «Читати на рівних» стартував у липні 2013 року з ініціативи Національної Асамблеї Інвалідів України і тривав 9 місяців. Ціллю проекту було зібрати кошти на видання 4200 примірників дитячої художньої книжки «Лисичка та Журавель» шрифтом Брайля. Основою побудови комунікації про проект та збору грошей стали майданчики видавничих медіабрендів.

 

«Ми зібрали ці гроші і надрукували потрібний тираж, коли всі пасіонарії (включаючи нас) ходили на Майдан і жили іншими проблемах соціуму. Але давайте подивимося на цей проект інакше: преса нашого ринку об'єдналася і зробила такого рівня проект, що він виграв гран-прі Еффі. Цією перемогою медіа бренди преси показали всім любителям GRP, що саме пресі до снаги складні завдання! Проект - справжня людська і професійна радість і гордість. Два в одному: інтереси сліпих діток і блискучий спосіб показати ефективність пресових брендів», - коментує керівник проекту Олена Лобова.

 

Група агентств маркетингових сервісів «Талан Груп» розробила візуальне рішення проекту та серію рекламних макетів, які були розміщені трьома хвилями в більш ніж 118 виданнях, серед яких такі відомі бренди як Vogue, «Лиза», «Отдохни», «Женский журнал», «Теленеделя», «Сегодня» та багато інших.

 

13 листопада учасники проекту направили лист-звернення президенту України Петру Порошенку шрифтом Брайля з проханням звернути увагу на потреби сліпих дітей. Крім того, в листопаді було поширено 10 тисяч листівок в облдержадміністраціях, меріях, ВРУ та інших державних установах із закликом про виділення коштів на друк дитячих книжок шрифтом Брайля.

 

Результатом PR-кампанії стали більш ніж 200 журналістських матеріалів у ЗМІ. За час проекту відбулися три офіційних прес-конференції та онлайн-конференція на тему «Як в Україні реалізовується право на освіту дітей з особливими потребами».

 

За період проекту «Читай на рівних» до нього приєдналося багато нових партнерів. Група першого курсу Національної академії державного управління при Президентові використали тему проекту для курсової роботи, компанія Film.UA переозвучила і надала для популяризації проекту короткий відеоролик про шрифт Брайля, а Modern Art Research Institute провів з 1 по 28 лютого виставку сучасного мистецтва «Засліплені красою».

 

Безпосередній збір грошей проходив також на 15 громадських міських і комерційних заходах, які проводили партнери проекту і самі медіа бренди. Усього було зібрано понад 338 тисяч гривень, які дозволили надрукувати очікуваний тираж - 4200 книжок.

 

Крім того після першої прес-конференції міністр освіти України виділив на адаптацію та друк підручників шрифтом Брайля 11 мільйонів гривень. Також вдалося знизити собівартість книги з 450 гривень до 65,5 гривень.

 

Була ініційована розробка Українських ГОСТів для друку книг шрифтом Брайля - актуальність друку книг для незрячих дітей було піднято в масштабах країни.

 

«Залишилася не реалізованою всього одна мета, яку ставила перед собою робоча група - передати проект новим партнерам, щоб вони продовжили його на регулярній основі. Щоб у дітей з проблемами зору з'явилися цілі бібліотеки художньої літератури і повноцінна можливість читати на рівних. Сподіваємось, гран-прі Effie допоможе досягти і цієї мети», - зазначає Генеральний директор УАВПП Олексій Погорєлов.

 

Нагадаємо, в українських кінотеатрах фільм Олеся Саніна «Поводир», прем'єра якого відбулася 12 листопада 2014 року, незрячі люди мають можливість дивитися з тифлоперекладом.

 

У вересні ТРК «Львів» спільно з Львівським обласним осередком «Української спілки інвалідів - УСІ» розпочали проект з трансляції мультфільмів з ефектом тифлокоментуванням для  дітей з глибоким  порушенням зору.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5293
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду