З особливо зухвалою... людяністю

2 Лютого 2006
8247
2 Лютого 2006
17:36

З особливо зухвалою... людяністю

8247
З особливо зухвалою... людяністю

Що об'єднує усіх генеральних прокурорів України? Юридична освіта? Чи може особливо зухвалий цинізм? Спостерігаючи за Медведьком, іноді думається, що вже краще б був Піскун. Без ілюзій, знаєте, жити легше.

Про аж занадто гучне мовчання щодо всіх резонансних справ – це вже навіть не смішно.

Вибори 2004 року були фальсифіковані чи ні? Ющенко був отруєний, чи правий був Степан Гавриш – не треба було суші їсти, га?... Прокуратура щось робить, але те і так, щоб не зачепити нікого, принаймні, до моменту перетину ними державного кордону України.

Дістали! Бажання судді закрити від преси, а значить і від суспільства, процес у справі Гонгадзе ще якось можна зрозуміти. Чим менше народу в маленькій і не пристосованій для відкритих слухань залі, тим більше можливості провести пані (чи панну?) Феміду "поміж крапельками" політичної доцільності.

Суддя іде назустріч кожному проханню підсудних. Звісно, можна погодитись: спалахи фото- й світло телекамер настільки погано впливають на їхній стан здоров'я, що це не йде в жодне порівняння з тим, що пережила за понад п'ять років Леся Гонгадзе, мама нещасного Гії...

Офіцери-убивці майже п'ять років спостерігали за тим, як згорьована жінка, втративши сина, шукає сина й правди, і в них не знайшлося "здоров'я", зателефонувати їй і висповідатися. Вони жили своїм звичайним ментовським життям – ходили на службу, пили горілку по святах... Чому народний суд виконує їхню волю, а не пані Лесі?

А Генпрокуратура ще й наполягає – нібито існують "документи і особи, яких не можна допитувати у відкритому режимі".

Спеціально перечитав закон "Про державну таємницю". Там чорним по білому написано, що "не належить до державної таємниці інформація "про факти порушень прав і свобод людини і громадянина, про незаконні дії органів державної влади... та їх посадових осіб".

Погодьтеся, важко припустити, що кати Георгія обговорювали з ним "зміст стратегічних і оперативних планів бойового управління... державні запаси дорогоцінних металів... директиви, вказівки делегаціям і посадовим особам з питань зовнішньополітичної і зовнішньоекономічної діяльності" etc.

Ні прізвища Кучми, Литвина, Кравченка, ні їхня брутальна лайка, ні вирішення бізнес-питань, про що відомо з так званих "плівок Мельниченка", не можуть бути підставою для закритого розгляду справи про вбивство журналіста "Української правди".

Тим більше, що Леся Теодорівна заявила, що у матеріалах справи немає документів з грифами секретності. Їй вірю більше, ніж наступнику Піскуна.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Контракти", для УП
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду