Журналісти 1+1 працюватимуть або чесно, або ніяк

24 Листопада 2004
783
24 Листопада 2004
16:51

Журналісти 1+1 працюватимуть або чесно, або ніяк

783
З понеділка на телеканалі «1+1» не виходить «Телевізійна служба новин». Весь колектив ТСН страйкує проти цензури. Окрім шеф-редактора В’ячеслава Піховшека, який веде програму «Епіцентр».
Журналісти 1+1 працюватимуть або чесно, або ніяк
Останній випуск ТСН відбувся у неділю о 15-ій годині. Його повела Алла Мазур. Після неї – за планом ночі виборів – естафету мали підхопити Олесь Терещенко і Андрій Тичина. Вони відмовились брати участь у подальшому зомбуванні глядачів. Журналісти допрацювали до понеділка – включаючись у нічне виборче ток-шоу Піховшека, а потім приєднались до ведучих. Як і три тижні тому, перед першим туром виборів, весь колектив поставив власників і керівників каналу до відома, що віднині працюватиме чесно або ніяк. Але якщо три тижні тому спроба очистити ефір «від єресі і скверни» зазнала поразки і ознаменувалась звільненням сімох журналістів, цього разу колектив налаштований рішуче.

Ірина Малихіна, редактор «Сніданку з 1+1», каже: «Керівництво висловило готовність йти на переговори з колективом. Їх провадять постійно. Зараз важко сказати, чим вони можуть закінчитись. Поки що виглядає на те, що менеджмент просто намагається загасити пожежу. Але успіх нашого страйку можливий, тому ми і залишаємось на своїх місцях».

Журналісти каналу повідомили, що генеральний продюсер каналу Володимир Оселедчик у вівторок зустрічався в ведучими – Аллою Мазур, Людмилою Добровольською, Олесем Терещенком і Андрієм Тичиною. Переговори тривали чотири години. Керівництво пообіцяло покращити ефір, але про повний спуск потоку інформації з гальм не йшлося. Після невдалих переговорів з «обличчями каналу» і випусковоми редакторами, в середу власники і керівники «Студії 1+1» вирішують між собою, що робити далі. Колектив ТСН чекає на їхнє рішення під дверима студії.

«Якщо наші вимоги забезпечити нормальну роботу ТСН не виконають, думаю, багато людей звільниться з ТСН, інші або працюватимуть заради шматка хліба, без ентузіазму, або ж переведуться на інші програми «Студії»», - прогнозує Малихіна.

Напружена моральна атмосфера ньюз-руму вже почала вихлюпуватись назовні. Вчора журналіст каналу Костянтин Грубич виступив зі сцени перед сотнями тисяч учасників революції в Києві. Він заявив, що ТСН серцем разом з тими, хто вийшов на вулицю, і подякував за те, що своєю мужністю вони дають і журналістам шанс на професію.

У середу страйк також оголосили журналісти програми «Вісті», що виходить на Першому національному телеканалі. Вони переконують ведучих, випускових редакторів та відеооператорів телекомпанії приєднатися до них.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
783
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду