Перший заступник глави Держкіно Сергій Сьомкін оскаржуватиме своє звільнення через люстрацію

Перший заступник глави Держкіно Сергій Сьомкін оскаржуватиме своє звільнення через люстрацію

17 Жовтня 2014
4692

Перший заступник глави Держкіно Сергій Сьомкін оскаржуватиме своє звільнення через люстрацію

4692
Перший заступник глави Держкіно Сергій Сьомкін оскаржуватиме своє звільнення через люстрацію
Перший заступник глави Держкіно Сергій Сьомкін оскаржуватиме своє звільнення через люстрацію

Перший заступник глави Держкіно Сергій Сьомкін про своє звільнення у відповідності до закону «Про очищення влади» дізнався з інтернету. Про це він розповів в коментарі «Детектор медіа».

 

 «Жодного офіційного документу я ще не бачив. Заяви щодо свого звільнення не писав. Яке рішення прийнято Урядом, я не знаю. Відповідно до закону, я підпадаю під дію Кодексу законів про працю й не є політичною фігурою», - сказав пан Сьомкін.

 

Відповідаючи на гапитання «Чи оскаржуватимете це рішення?», чиновник сказав: «Обов'язково, тому що я вважаю його неконституційним. Сам закон (про люстрацію. - ТК) неконституційний».

 

Також він додав: «Я не вважаю себе винним. В нас у праві, як і в міжнародному праві будь-яка відповідальність настає тільки за вину. А якщо вини немає, то... (на підставі чого було прийнято це рішення? - ТК). В нас були вже такі випадки в 1937 році, коли розстрілювали цілими сім'ями ворогів народу. Якщо мене вважають ворогом народу, то я маю розуміти, за що».

 

Як уточнив Сергій Сьомкін, родичем  сім'ї Януковичів він не є: «Свого керівника, якого звинувачують у злочинних діях, я бачив один раз в житті, з 34-го ряду кіно палацу «Україна». Він перебував на трибуні, бо це був День Незалежності - оце уся моя наближеність до нього».

 

Нагадаємо, про звільнення пана Сьомкіна стало відомо 16 жовтня з опублікованого на Урядовому порталі переліку посадовців, які «звільнені або підлягають звільненню» в рамках реалізації закону про люстрацію.

 

З лютого, коли колишній керівник Держкіно ї Катерина Копилова  подала  заяву про своє звільнення й до призначення нового глави агенції Пилипа Іллєнка Сергій Сьомкін виконував обов`язки очільника відомства.

 

На посаду першого заступника глави Держкіно його було призначено указом Президента України від 11.10.2011 № 976/2011. До цього Сергій Сьомкін протягом п'яти років обіймав посаду заступника  глави Державної служби туризму і курортів.

 

Сергій Сьомкін має почесне звання «Заслужений юрист України», відомчу відзнаку «Почесний працівник туризму України», Почесну грамоту Київського міського голови, численні відзнаки адвокатури України та громадських організацій.  Він доктор філософії в галузі права та професор.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4692
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду