Колишнього очільника Черкаської міліції оголосили у розшук за побиття євромайданівців і журналістів

Колишнього очільника Черкаської міліції оголосили у розшук за побиття євромайданівців і журналістів

26 Червня 2014
2745

Колишнього очільника Черкаської міліції оголосили у розшук за побиття євромайданівців і журналістів

2745
Колишнього очільника Черкаської міліції оголосили у розшук за побиття євромайданівців і журналістів
Колишнього очільника Черкаської міліції оголосили у розшук за побиття євромайданівців і журналістів

Слідчим управлінням прокуратури Черкаської області повідомлено про підозру колишньому начальнику УМВС України в Черкаській області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури України.

 

Колишнього начальника обласної міліції підозрюють в організації незаконного застосування насильства проти учасників акцій на підтримку Євромайдану. Як відомо, серед постраждалих під час подій 23, 26 і 27 січня у Черкасах є кілька представників ЗМІ.

 

«Встановлено, що 23 січня поточного року вказана особа, перебуваючи біля приміщення Черкаської обласної державної адміністрації, незаконно віддала наказ підпорядкованим їй начальникам та працівникам, що охороняли громадський порядок, про затримання осіб, які приймали участь в акції у підтримку Євромайдану. Та сама особа в ніч з 26 на 27 січня цього року, перебуваючи в приміщенні Черкаської ОДА, перевищуючи свої службові повноваження, віддав наказ працівникам та командирам спецпідрозділів УМВС в області щодо затримання учасників акції «Автомайдан»», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

 

ГПУ зазначає, що в результаті вказаних дій колишній посадовець організував безпідставне і незаконне застосування працівниками міліції насильства та спеціальних засобів до протестувальників, чим порушив права та інтереси громадян.

 

Наразі вживаються заходи щодо оголошення підозрюваного в розшук та обрання йому запобіжного заходу, повідомляє Генпрокуратура. Досудове розслідування триває.

 

Нагадаємо,  27 січня у Черкасах під час розгону мітингу коло обласної державної адміністрації «Беркут» жорстоко побив журналіста каналу «Інтер» Станіслава Кухарчука. Оператору ТРК «Вікка» Сергію Єфімову, який рятував колегу, розбили камеру. Також постраждали двоє працівників польсько-білоруського каналу «Белсат», які є членами Польської спілки журналістів. Сергій Марчик був поранений «беркутівцями», лікарі йому наклали 11 швів на голову, його колегу Юрія Висоцького затримали.

 

28 січня Черкаські журналісти  передали керівництву обласного управління міліції звернення з вимогою «Не бийте нас, ми журналісти!».

 

Черкаські журналісти вимагають від прокуратури перекваліфікувати справи їх колег, які постраждали від дій працівників спецпідрозділу «Беркут» у січні та лютому, виконуючи свої професійні обов'язки, у провадження за ознаками «умисне перешкоджання професійній журналістській діяльності».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2745
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду