Держкомтелерадіо закликає сепаратистів дотримуватися законодавства щодо діяльності Донецької ОДТРК

Держкомтелерадіо закликає сепаратистів дотримуватися законодавства щодо діяльності Донецької ОДТРК

29 Квітня 2014
3764

Держкомтелерадіо закликає сепаратистів дотримуватися законодавства щодо діяльності Донецької ОДТРК

3764
Інакше у Держкомтелерадіо України не буде законних підстав фінансувати ОДТРК
Держкомтелерадіо закликає сепаратистів дотримуватися законодавства щодо діяльності Донецької ОДТРК
Держкомтелерадіо закликає сепаратистів дотримуватися законодавства щодо діяльності Донецької ОДТРК

У Державному комітеті телебачення і радіомовлення України закликали активістів-сепаратистів у Донецьку діяти в рамках чинного законодавства щодо забезпечення діяльності Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК). Про це йдеться у зверненні голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка.

 

«Захоплення приміщення Донецької обласної державної телерадіокомпанії, відключення програми цієї компанії з ефіру, випуск на її частоті програми іншої компанії, відсторонення генерального директора Олега Джолоса від виконання своїх функцій є грубими порушеннями законів України, які не тільки не допоможуть у вирішенні нагальних проблем регіону, але ще більше поглиблять їх», - зазначається у повідомленні Держкомтелерадіо.

 

Представники Комітету пояснюють активістам, що Донецька обласна телерадіокомпанія є державною установою, що фінансується з державного бюджету України, а гендиректор компанії призначається і звільняється з посади за погодженням з головою обласної державної адміністрації і головою Держкомтелерадіо. «Усунення його явочним порядком, не передбаченим чинним законодавством, призведе до того, що новий керівник не зможе повноцінно виконувати свої функції, включаючи підписання та виконання державного контракту, здійснення банківських платежів, виплату зарплат працівникам телерадіокомпанії та інші важливі завдання, покладені на керівника», - йдеться у зверненні .

 

У Держкомтелерадіо роз`яснюють: «Існує цілком законний вихід з цієї ситуації, а саме - участь у конкурсі претендентів на заміщення вакансії генерального директора Донецької ОДТРК, який має відбутися 31 травня».

 

До проведення конкурсу Комітет просить утриматися від незаконних дій, відновити в ефірі програму Донецькій телерадіокомпанії, сприяти налагодженню ділової творчої атмосфери в колективі компанії. Інакше, зазначають автори звернення,  у Держкомтелерадіо України не буде законних підстав фінансувати Донецьку ОДТРК.

 

Як писала «Детектор медіа», сепаратисти 27 квітня захопили Донецьку ОДТРК і Донецьку філію Концерну РРТ. Одягнені у камуфляж люди, які підтримують ідеї самопроголошеної Донецької народної республіки, повідомили працівникам ОДТРК, що будуть їх «охороняти». При цьому вони привели із собою технічного фахівця російського каналу «Россия 24», який почав перекомутовувати обладнання, щоб запустити на частоті Донецької ОДТРК один з російських каналів. Крім того сепаратисти, які захопили донецький телецентр, заявили, що мають намір відключити українські канали і включити російські: «Зараз фахівці працюють над тим, щоб до вечора на 27-му каналі (канал ОДТРК) запустити канал Донецької народної республіки».

 

28 квітня сепаратисти, які захопили донецький телецентр, увімкнули російський телеканал «Россия 24» на частоті 27-го каналу, на якому за ліцензією має мовити Донецька обласна державна телерадіокомпанія. Водночас генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк запевнив«Детектор медіа», що мовлення російського телеканалу «Россия 24» організовано на базі Донецької ОДТРК і втручання у діяльність Донецької філії РРТ не відбувалося, інші українські канали залишалися в ефірі.

 

Нагадаємо, що за подібним сценарієм відбувалося захоплення телецентрів у Криму. Спершу телецентри взяли «під охорону» люди в камуфляжі, які згодом привели технічних фахівців, які вимкнули українські канали та увімкнули замість них російські канали.

 

18 квітня військові загарбники захопили телевежу в Краматорську, сигнал якої покриває також Слов'янськ, Горлівку та Макіївку, і почали вимикати українські канали та вмикати замість них російські.

 

22 квітня луганський полк Національної гвардії взяв під охорону Луганську філію Концерну РРТ і Луганську ОДТРК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3764
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду