У Криму на знімальну групу СТБ напали в прямому ефірі «дружинники»

У Криму на знімальну групу СТБ напали в прямому ефірі «дружинники»

7 Березня 2014
11837

У Криму на знімальну групу СТБ напали в прямому ефірі «дружинники»

11837
У Криму на знімальну групу СТБ напали в прямому ефірі «дружинники»
У Криму на знімальну групу СТБ напали в прямому ефірі «дружинники»

У Сімферополі двоє «дружинників» напали на знімальну групу телеканалу СТБ під час прямого включення у вечірніх «Вікнах-новинах» о 22:00. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив кореспондент СТБ Олексій Сімаков.

 

До складу знімальної групи входили журналіст Олексій Сімаков і оператор Олександр Альбінський,включатися допомагали оператор В'ячеслав Скворчевський і журналіст Ігор Левенок.

 

Знімальна група готувала два включення для «Вікон-новин» о 22:00. Включалися в безлюдній місцевості в Сімферополі. Перше включення пройшло нормально. Потім Олексію Сімакову зателефонував знайомий військовий і повідомив про штурм у Севастополі української військової частини російськими військовими. «Я вирішив сказати про це в прямому ефірі», - розповідає журналіст.

 

«Залишалася хвилина до включення, і тут до нас під'їжджає Honda, і з неї виходять два "братки" в камуфляжі, з георгіївськими стрічками - "дружинники". Питають у нас, хто ми такі, яке телебачення. Ми кажемо: СТБ. Вони стали за операторами і почали чекати ефіру», - розповідає Олексій Сімаков.

 

Під час включення журналіст почав розповідати, що росіяни штурмують військову частину в Севастополі, а «козаки» б'ють журналістів, зокрема іноземних журналістів. «Як тільки я кажу про "козаків", які б'ють журналістів, вони хапають штатив, намагаються вирвати камеру, повалити обладнання. Їм це вдалося - техніку треба ремонтувати», - каже пан Сімаков.

 

З його слів, нападники не били членів знімальної групи - вони штовхали операторів, і підійшли впритул до журналіста. «Я думав, що він вдарить, приготувався давати відсіч, але мені вдалося його заговорити. Він казав, що ми всі брешемо, що зараз під'їдуть іще їхні хлопці, що 5 канал та "1+1" своє вже отримали і забралися геть, що нас тут мало залишилося і нас усіх виженуть. Я йому пояснював, що приїхав за правдою, що ми висвітлюємо всі сторони конфлікту. Мені навіть вдалося обмінятися з ним номерами телефону, мовляв, щоб записати правду. Насамкінець вони нам порадили забиратися геть, тому що це тільки вони такі добрі, що лише техніку нам пошкодили», - переказав слова нападників журналіст СТБ.

 

Оператор Олександр Альбінський уточнив «Детектор медіа», що камера СТБ залишилася в робочому стані, але виведено з ладу «рюкзак», з допомогою якого відбувалося включення. «Вони почали виривати дроти з камери, і пошкодили дроти, які з'єднували камеру з "рюкзаком"», - пояснив оператор.

 

Олексій Сімаков каже, що вже тиждень працює в Криму - вони з колегами їздять по всьому півострову, а ночувати повертаються до Сімферополя. Поки що журналіст планує ще тиждень працювати в Криму.

 

«Я вважаю, що нам пощастило - ми легко відкараскалися. Усе місцеве населення налаштоване дуже негативно. Відчуваємо себе якимись диверсантами», - додав Олександр Альбінський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду