У Севастополі побили знімальну групу 5-го каналу (ВІДЕО)

У Севастополі побили знімальну групу 5-го каналу (ВІДЕО)

6 Березня 2014
4896

У Севастополі побили знімальну групу 5-го каналу (ВІДЕО)

4896
Проросійські активісти перешкоджали знімальним групам ще чотирьох українських телеканалів
У Севастополі побили знімальну групу 5-го каналу (ВІДЕО)
У Севастополі побили знімальну групу 5-го каналу (ВІДЕО)

Сьогодні, 6 березня, у Севастополі біля командування військо-морських сил України невідомі побили знімальну групу 5-го каналу. Про це повідомляє сайт 5 каналу.

 

Подробиці повідомила телефоном кореспондентка 5-го каналу Ірина Герасимова.

 

«П'ять українських телеканалів, які прилетіли вранці в Севастополь з Києва, намагалися поспілкуватися з військовими. Однак штаб заблокований місцевими мешканцями. Коли ми підійшли, їх було близько півсотні. Спочатку ми з ними спілкувалися, вони розповідали, що не хочуть від'єднуватися від Росії. Вони тут - російський народ. Вони не хочуть бути з Києвом і незаконною владою. Після того, як два оператори підійшли ближче до воріт військової частини, розпочалася атака і штовханина з боку місцевих мешканців. Потім почався крик: "Давайте бити 5 канал". Власне нашого оператора вдарили. Втім ми встигли звідти відійти. Разом з нами була решта журналістів, але натовп був уже заведений, і почалася суцільна штовханина. Зрештою, знайшлося кілька людей з холодними головами і розборонили всю цю сутичку», - розповіла Ірина Герасимова.

 

 

Нагадаємо, новий уряд Криму, очолюваний нелегітимним прем'єр-міністром Сергієм Аксьоновим, обмежує професійні права журналістів низки українських ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за останні кілька днів Інститут масової інформації (ІМІ) зафіксував у Криму 20 випадків перешкоджання журналістській діяльності, DDoS-атак на місцеві сайти, залякування операторів місцевих телеканалів з боку озброєних чоловіків у масках.

 

Міжнародний Комітет захисту журналістів (CPJ) висловив свою стурбованість перешкоджанням журналістській діяльності у Криму.

 

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) занепокоєні подіями в Криму та умовами, в яких зараз працюють представники ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4896
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
djalaledin
3703 дн. тому
Нелегетивность провозгласила, все кроме меня нелигитвны!
Qcumber
3704 дн. тому
"Нагадаємо, новий уряд Криму, очолюваний нелегітимним прем'єр-міністром Сергієм Аксьоновим" - а я можу довести, що Турчинов - нелегітимний в.о. президента, відтак і Яценюк - нелегітимний прем'єр і все разоим з цим. Я розумію, що ситуація геть складна, але давайте не уподібнюватись до росіян і об'єктивно висвітлювати події в Криму.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду