detector.media
06.03.2014 14:18
У Севастополі побили знімальну групу 5-го каналу (ВІДЕО)
У Севастополі побили знімальну групу 5-го каналу (ВІДЕО)
Проросійські активісти перешкоджали знімальним групам ще чотирьох українських телеканалів

Сьогодні, 6 березня, у Севастополі біля командування військо-морських сил України невідомі побили знімальну групу 5-го каналу. Про це повідомляє сайт 5 каналу.

 

Подробиці повідомила телефоном кореспондентка 5-го каналу Ірина Герасимова.

 

«П'ять українських телеканалів, які прилетіли вранці в Севастополь з Києва, намагалися поспілкуватися з військовими. Однак штаб заблокований місцевими мешканцями. Коли ми підійшли, їх було близько півсотні. Спочатку ми з ними спілкувалися, вони розповідали, що не хочуть від'єднуватися від Росії. Вони тут - російський народ. Вони не хочуть бути з Києвом і незаконною владою. Після того, як два оператори підійшли ближче до воріт військової частини, розпочалася атака і штовханина з боку місцевих мешканців. Потім почався крик: "Давайте бити 5 канал". Власне нашого оператора вдарили. Втім ми встигли звідти відійти. Разом з нами була решта журналістів, але натовп був уже заведений, і почалася суцільна штовханина. Зрештою, знайшлося кілька людей з холодними головами і розборонили всю цю сутичку», - розповіла Ірина Герасимова.

 

 

Нагадаємо, новий уряд Криму, очолюваний нелегітимним прем'єр-міністром Сергієм Аксьоновим, обмежує професійні права журналістів низки українських ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за останні кілька днів Інститут масової інформації (ІМІ) зафіксував у Криму 20 випадків перешкоджання журналістській діяльності, DDoS-атак на місцеві сайти, залякування операторів місцевих телеканалів з боку озброєних чоловіків у масках.

 

Міжнародний Комітет захисту журналістів (CPJ) висловив свою стурбованість перешкоджанням журналістській діяльності у Криму.

 

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) занепокоєні подіями в Криму та умовами, в яких зараз працюють представники ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY