Міліція цілиться в журналістів – вони знімають жилети «Преса» (ВІДЕО)

Міліція цілиться в журналістів – вони знімають жилети «Преса» (ВІДЕО)

22 Січня 2014
10733

Міліція цілиться в журналістів – вони знімають жилети «Преса» (ВІДЕО)

10733
Міліція цілиться в журналістів – вони знімають жилети «Преса» (ВІДЕО)
Міліція цілиться в журналістів – вони знімають жилети «Преса» (ВІДЕО)

Міліція прицільно стріляла по журналістах - це підтвердили працівники парламентської бібліотеки, розташованої на вулиці Грушевського, зі сходів якої працівники ЗМІ вели зйомку. Внаслідок обстрілу в бібліотеці розбито всі шибки. Про це пише LB.ua.

 

При цьому журналісти були в спеціальному одязі - жилетах з написом «Преса» і з відео- та фототехнікою.

 

Це призвело до того, що репортери почали знімати із себе жилети, оскільки більше вже не вважають себе «недоторканими» при висвітленні подій. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

 

 

 

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів і сутичок мітингувальників з міліцією на Європейській площі і вулиці Грушевського, що тривають з 19 січня, постраждало понад 40 представників ЗМІ. Зокрема, 22 січня снайпери поцілили в журналістів Associated Press Єфрема Лукацького і Дмитра Власова, білоруського фотографа Василя Федосенка, який знімає для Reuters, журналіста Олександра Тарасова, гумова куля потрапила також у шию кореспондента LB.ua.

 

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіапрофспілка вимагають від керівництва Міністерства внутрішніх справ зобов'язати своїх підлеглих припинити свідоме насильство по відношенню до журналістів.

 

Заступник міністра МВС Віктор Ратушняк заявив західним послам, що інформація про те, що міліція на вулиці Грушевського у Києві вела прицільну стрілянину по журналістах, не відповідає дійсності, оскільки «деякі ЗМІ свідомо наражались на небезпеку». Водночас секретар РНБО Андрій Клюєв під час прес-конференції 21 січня заявив, що за фактом стрілянини гумовими кулями по журналістам під час подій на вул. Грушевського Генпрокуратурою відкрито кримінальне провадження.

 

«Детектор медіа»

Фото - Макса Левіна, LB.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10733
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду