Для кого зірки знімають краватки

25 Травня 2007
3084

Для кого зірки знімають краватки

3084
Журнал «Публичные люди» презентував виставку своїх найкращих фотографій, зібраних за 2 роки. Помилуватися собою прийшла політична і артистична богема.
Для кого зірки знімають краватки

Дійство, організоване журналом, називалося «Публичные люди без галстука», тобто менше офіційності і глянцю. Проте – більше гри та відкритості. Роздивляючись фотороботи, багато хто не стримував цинічних відгуків. Мовляв, «поганий з Медведчука актор», або «як вдало їй приховали зайві кілограми». При цьому самі герої фото намагалися бути скромними, не висловлюватися надто захоплено про себе коханих, однак за виразами облич було помітно – замовник задоволений!

 

Ведучий вечора, знаний київський шоумен Дмитро Оскін як завжди жваво розважав гостей, надаючи слово кожному, кому пощастило потрапити до галереї «ПЛ».

 

 

Портрет Едуарда Прутніка, що демонструється на виставці

 

Людмила Супрун, яка вправно грала в більярд на фото, довго зі сцени розповідала про своє задоволення від знімання, а потім раптом сама собі здивувалася – чому ж вона говорить російською? Сказала, що на виступі таке в неї вперше.

 

За концепцією на фотографіях всі мали виглядати невимушено і просто, однак в цьому мистецтві щось приховати складно. Було видно, що для деяких запропонована обстановка виявилася не зовсім природною. Наприклад, Литвин виступив у ролі милого домашнього котика. І мячик підкидав ногою, і по-доброму посміхався глядачеві, поклавши голову на руки. Його електорат після такого має бути задоволеним.

 

Окрема тема на виставці – оголені чоловічі торси. До них вдалися чоловік Лілії Подкопаєвої, Михайло Поплавський та політик Коновалюк. Останньому довелося виконувати вправи на тренажері. Чим не Містер Олімпія української політики?

 

 

Олександр Мартиненко («Інтерфакс-Україна») та Наталія Влащенко («Публичные люди»)

 

Головний редактор «ПЛ» Наталія Влащенко поділилася з «ТК»: «Эти фотографии собраны за два года. В 2004 у нас вскрыли офис и украли всю информацию. Сегодня стараюсь об этом не жалеть: что потеряно, то потеряно…»

 

- Пані Наталіє, з ким із публічних людей найважче працювати?

- Всегда сложно работать с политиками. Они наиболее напряжены. Чтобы с вами работали, у вас должна быть репутация, вам должны доверять. Они должны поверить в то, что это нужно. У нас с ними проходят серьезные долгие разговоры. Мы им обьясняем, почему именно так.

 

- Чи були такі, хто категорично відмовлявся входити в образ?

- Почти все, когда мы предлагаем что-то экстремальное, говорять: «Нет».

 

- Хто найсміливіший?

- Татьяна Засуха, Людмила Супрун – самые экстремальные люди. Юрия Рогозу я не называю, потому что он творческий человек. Таким всегда легче это делать. Но Людмила Павловна, которая надела вечернее платье, подошла к бассейну и поставила ногу на своего мужа… Я считаю это супер!

 

Прокоментувати виставку ми попросили народного депутата п’ятого скликання Ганну Герман.

«Тут є кілька несподіваних фотографій, які мене справді зворушили. Зокрема, це фотографія Кільчицької з дитиною. Це, мабуть, найкраще тут з усього, що я встигла розглянути. Фотографії є живі, є деякі постановочні – це видно. Це для мене цікаво, відкрити дещо іншу сторону людей. Людей, котрих я ніби то знаю, але бачити, як вони дивляться на своїх дітей... З цього можна багато чого зрозуміти такого, чого ми не завжди хочемо розуміти, що проходить повз нашу увагу в діловому світі», - зауважила пані Ганна. «Є чимало відверто постановочних фотографій, які робляться на замовлення того, хто хоче, щоб про нього опублікували. Це відчувається. Але це добрий журнал. В ньому гарний редактор. Я розумію, що вона деякі речі мусить робити на замовлення, щоб журнал якось жив. Я навіть бачу завжди такі статті, але там є й незалежні матеріали. В тому є перспектива цього журналу», - підкреслила Ганна Герман.

 

 

Костянтин Дорошенко («Детектор медіа») та народний депутат V скликання Ганна Герман

 

 

А такою Ганна Герман представлена в експозиції виставки

 

Колишній спікер Верховної Ради Володимир Литвин виглядав на імпрезі задоволеним: «Мені подобається. Думаю, це ж перша проба і публічні люди, які тут представлені, звісно, хотіли бути кращими, вигідно подати себе. Відповідно, вони позували, і в цій начебто природності відчувається певна неприродність. Це позначилось на фото. Я гадаю, що життя приведе до того, що люди стануть справді публічними».

 

- Як з вами особисто працював фотограф?

- Він мені розповідав, що я повинен роботи, і я відповідним чином діяв. Не знаю, чи я зміг втілити їхній задум, і що з цього вийшло.

 

- Самі собі сподобалися?

- Ні! Я дуже критично ставлюся до себе.

 

 

Володимир Литвин на тлі своїх фотопортретів

 

Ведуча «Фактів тижня» на ICTV Оксана Соколова була налаштована схвально: «Журнал «ПЛ» зробив крок серед інших журналів, якимось чином витягнувши наших політиків, які, як правило, не особливо публічні. Ці фотографії, думаю, значною мірою постановочні, але це змушує наших політиків ставати публічними. Я, як телевізійник, знаю, що у нас велика проблема з умінням себе подати, показати. Думаю, така робота для політика корисна. Щодо фотографій, тут є успішні, є менш успішні, але в цілому – цікаво!».

 

 

Роман Чайка (5 канал), Анатолій Борсюк («1+1») та Дмитро Харитонов (ТРК «Київ») демонструють корпоративну приязнь на відкритті

 

Анатолій Борсюк з «1+1» роздивлявся експонати крізь призму власного досвіду: «Якщо до цього ставитися без особливого пієтету, якщо не особливо дивитися на художню якість фото, то – дуже прикольно. Мені подобається. Можна побачити людей у неформальній обстановці. Пам’ятаю, як 20 – 30 років тому таких виставок було досить багато».

 

- Ви відкрили когось для себе в новому світлі?

- Абсолютна більшість тих, кого я бачу на фото, я вже в такому світлі бачив. За ці роки, що я працював на телебаченні, я мав можливість з ними спілкуватися час від часу. Для мене не новина, що Медведчук може цілуватися зі своєю дружиною і дати це знімати фотографу, що Литвин може знятися на фоні природи, а не за трибуною Верховної Ради. Треба звикати до цього.

 

 

В Україні вміють відокремлювати особисту симпатію від політичних поглядів: письменник Андрій Курков та дружина міністра економіки Марина Кінах в обіймах Данила Яневського (5 канал)

 

Фото Сергія Бечка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3084
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду