НСЖУ та НМПУ стали членами Європейської федерації журналістів

НСЖУ та НМПУ стали членами Європейської федерації журналістів

21 Листопада 2013
4235
21 Листопада 2013
15:04

НСЖУ та НМПУ стали членами Європейської федерації журналістів

4235
НСЖУ та НМПУ стали членами Європейської федерації журналістів
НСЖУ та НМПУ стали членами Європейської федерації журналістів

Національну спілку журналістів України (НСЖУ) та Незалежну медіапрофспілку (НМПУ) прийнято до Європейської федерації журналістів (ЄФЖ). Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Рішення про прийняття НСЖУ та НМПУ до  ЄФЖ було оголошено під час відкриття у Києві триденної Конференції з питань безпеки, свободи слова та розбудови сильних спілок та профспілок журналістів у Східноєвропейському регіоні, що розпочала роботу сьогодні, 21 листопада.

 

У відкритті Конференції взяли участь голова НСЖУ Олег Наливайко, голова НМПУ Юрій Луканов, Президент ЄФЖ та Президент Данської спілки журналістів Могенс Бліхе-Б'єррегард, голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

 

Під час свого виступу президент ЄФЖ Могенс Бліхе-Б'єррегард запевнив, що випадки порушення прав журналістів в Україні не будуть залишені без уваги європейської спільноти та порушуватимуться на найвищому рівні.

 

«Ми розуміємо, що ви стикаєтеся з фундаментальними питаннями безпеки журналістів, і ці загрози відрізняються від того, що є в Західній Європі, - сказав він.- Щоб бути сильними, нам потрібен сильний альянс», - зазначив пан Бліхе-Б'єррегард.

 

Нагадаємо, 23 листопада в рамках Всесвітнього дня проти безкарності відбудеться тиха хода журналістів та представників медіаорганізацій по Хрещатику на згадку про колег, які загинули, виконуючи професійний обов'язок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду