Комітет свободи слова підтримав законопроект проти реклами на вікнах у транспорті

Комітет свободи слова підтримав законопроект проти реклами на вікнах у транспорті

24 Жовтня 2013
4261

Комітет свободи слова підтримав законопроект проти реклами на вікнах у транспорті

4261
Комітет свободи слова підтримав законопроект проти реклами на вікнах у транспорті
Комітет свободи слова підтримав законопроект проти реклами на вікнах у транспорті

Комітет з питань свободи слова та інформації Верховної Ради на своєму засіданні 24 жовтня підтримав проект закону про внесення зміни до статті 18 закону України «Про рекламу» (щодо розміщення реклами на транспортних засобах) №3073, внесений Кабінетом міністрів.

 

За це  рішення проголосували  усі присутні народні депутати: Микола Томенко, Олександр Голуб, Микола  Баграєв, Олена Кондратюк, Олександр Абдулін, Ігор Мірошниченко та Рустам Раупов.

 

Голова підкомітету з питань реклами Олена Кондратюк, що доповідала з цього питання, рекомендувала депутатам підтримати законопроект попри те, що він внесений урядом.

 

Цим законопроектом регулюється розміщення реклами на рухомих частинах транспорту, уряд рекомендує розміщувати рекламу уздовж бортів і не рекомендує це робити на скляних та прозорих поверхнях, щоб не шкодити безпеці руху.

 

Депутати розглянули також альтернативний проект про внесення зміни до статті 18 закону України «Про рекламу» (щодо розміщення реклами на транспортних засобах) №3073-1, несений Костянтином Бондарєвим. Законопроект підтримав лише пан Томенко.

 

Окрім цього Комітет з питань свободи слова та інформації переніс розгляд законопроекту про внесення змін до статті 20 закону України «Про рекламу» щодо заборони використання дітей у політичній рекламі, внесений Миколою Томенком.

 

Також депутати підтримали два альтернативні законопроекти,  в підготовці яких Комітет з питань свободи слова та інформації не є головним. Це проект закону  про внесення змін до  статті 28 закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (щодо відкритості відомостей державного реєстру прав)» №3378, внесений нардепами Віктором Чумаком, Оксаною Калетник та Лесею Оробець, та ще один проект з такою ж назвою №3378/1, внесений депутатами Андрієм Мохником та Русланом Марцінківим. Згадані законопроекти розширюють категорії тих, хто може отримати відомості з державних реєстрів.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду