Завідувачка дитсадка Керчі подала позов на редактора видання «Керчь.ФМ»

Завідувачка дитсадка Керчі подала позов на редактора видання «Керчь.ФМ»

21 Жовтня 2013
5382

Завідувачка дитсадка Керчі подала позов на редактора видання «Керчь.ФМ»

5382
Завідувачка дитсадка Керчі подала позов на редактора видання «Керчь.ФМ»
Завідувачка дитсадка Керчі подала позов на редактора видання «Керчь.ФМ»

Дитячий садок № 6 міста Керч (АР Крим) і його завідувачка Ольга Ворон подали до суду на редактора інтернет-видання  «Керчь.ФМ» Ірину Сєдову за образу честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіапрофспілки.

 

Предметом позову є стаття під назвою «Вихователька дитсадка заявила про примусові побори в дитсадках», опублікована в квітні цього року.

 

За інформацією профспілки, після виходу статті  прокуратура міста знайшла порушення прав дітей при організації харчування не тільки в дитячому садку № 6, який є позивачем, а й в інших комунальних дитячих садках міста. Це підтверджує офіційна відповідь редакції з прокуратури міста.

 

«У зв'язку з тим, що посадовими особами управління освіти Керченської міської ради, керівниками навчальних закладів не забезпечено в повному обсязі право дітей на повноцінне і раціональне харчування, прокуратурою Керчі внесені 16.04.2013 подання на усунення порушень вимог законодавства України про захист прав дітей на якісне харчування, причин і умов, що їм сприяють. За результатами розгляду подання до дисциплінарної відповідальності притягнуто заступник начальника управління освіти Керченської міської ради», - повідомляє прокуратура АРК у своїй відповіді на запит журналістів.

 

Редактор і автор статті  Ірина Сєдова каже, що з 1 серпня влада Керчі оголосила виданню «Керчь.ФМ» війну: «Спроби незаконного тиску нам вдалося зупинити за допомогою правоохоронців. Тепер чиновники та їхні підлеглі намагаються затягати нас по судах. Я готова відповісти за кожне слово, написане в цій статті, тому що стаття піднімає важливу соціальну проблему. Проблему, яку влада Керчі так досі і не вирішила». За її словами, у редакції є фото і відео докази, що підтверджують інформацію викладену у статті.

 

Ірина Сєдова вважає, що за цим позовом стоять високопоставлені чиновники міськради. Між тим, НМПУ наголошує, що згідно ч.2 ст.29 Закону України «Про інформацію» предметом суспільного інтересу вважається інформація, яка свідчить про можливість порушення прав людини, введення громадськості в оману. «З матеріалів, зібраних журналістами видно, що керівництво дитячих садків, збираючи з батьків благодійні внески на харчування дітей, вводить громадськість в оману», - йдеться у повідомленні профспілки.

 

Перше судове засідання призначено на 21 жовтня. Справу розглядатиме суддя пані Захарова.

 

Нагадаємо, нещодавно НМПУ заявила, що у місті Керч (АР КРИМ) міська влада знищує незалежну телерадіокомпанію «Бриз» і інтернет-видання «Keрчь.ФМ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду