Журналісти-розслідувальники оприлюднили базу даних про власників офшорів

17 Червня 2013
4901

Журналісти-розслідувальники оприлюднили базу даних про власників офшорів

4901
Журналісти-розслідувальники оприлюднили базу даних про власників офшорів

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) розмістив на своєму сайті базу даних про власників офшорів на Британських Віргінських островах, щоб кожен міг знайти прихованих бенефіціарів компаній, трастів і фондів. Про це пишуть «Ведомости».

 

База грунтується на інформації двох великих реєстраторів офшорів - Portcullis TrustNet (Сінгапур) і Commonwealth Trust Limited (Британські Віргінські острови) за більш ніж десятирічний період, яка опинилася в розпорядженні ICIJ.

 

У базі даних про власників офшорних компаній можна знайти прізвища депутатів, чиновників тощо.

 

«Таємність створює умови, в яких можуть процвітати такі злочини, як шахрайство, несплата податків, відмивання грошей та різні форми корупції. База даних по офшорам допомагає знищити цю секретність. Розкриття даних служить суспільним інтересам, оскільки додає відповідальності індустрії, яка довгий час діяла у тіні», - наголошує директор ICIJ Жерарда Райла.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4901
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду