На ТВі припинили вільно видавати телекамери журналістам

26 Квітня 2013
6171

На ТВі припинили вільно видавати телекамери журналістам

6171
На ТВі припинили вільно видавати телекамери журналістам

На каналі ТВі запроваждено обмеження на видачу телекамер журналістам. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на журналістку телеканалу Юлію Банкову.

 

За інформацією пані Банкової, камери на телеканалі ТВі тепер видаються за підписом нового керівника інформаційного мовлення Єгора Чечеринди.

 

«Якщо раніше режисери і оператори могли брати камери під власну відповідальність, не питаючи ні в кого, то тепер лише за підписом Єгора Чечеринди - так нам пояснили", - зазначила Юлія Банкова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», нове керівництво телеканалу ТВі в особі Артема Шевченка призначило Єгора Чечеринду заступником директора телеканалу ТВі з інформаційного мовлення. «До кола його обов'язків входитимуть інформаційне мовлення, а саме його відновлення, налагодження і вихід в ефір», - повідомив «Детектор медіа» пан Шевченко.

 

Раніше новинами на ТВі фактично керував випусковий редактор Роман Недзельський. Нині колектив новин разом з іншими співробітниками ТВі страйкує до вирішення конфлікту між власниками каналу.

 

Тим часом Єгор Чечеринда закликав журналістів телеканалу поновити роботу.

 

Нагадаємо, 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йшлося, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналуВін заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Тим часом екс-директор каналу, нардеп Микола Княжицький виступив на підтримку нового інвестора і менеджменту й наполягає на легітимності змін.

 

На каналі почались звільнення журналістів: було звільнено журналіста Павла Шеремета і закрито його програму. Керівник новинного мовлення ТВі Роман Недзельський отримав «кадрове попередження» від нового керівництва.

 

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух «Стоп цензурі!» розцінює  події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6171
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду