16-17 квітня – семінар НСЖУ «Школа медичної журналістики. Питання гемофілії»

3 Квітня 2013
6026

16-17 квітня – семінар НСЖУ «Школа медичної журналістики. Питання гемофілії»

6026
16-17  квітня – семінар НСЖУ «Школа медичної журналістики. Питання гемофілії»

Національна спілка журналістів України за підтримки Міністерства охорони здоров'я України та в партнерстві з фармацевтичними компаніями Бакстер Сі Ай Ес Бі. Ві., Octapharma AG, Kedrion S.p.А., Громадською Спілкою «Міжнародний Клуб лікарів і фармацевтів», Консорціумом «Менеджмент Консалтинг Груп» оголошують про набір учасників для третього модулю Школи медичної журналістики, присвяченої темі гемофілії. Технічним організатором «Школи медичної журналістики» є Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп».

 

Школа медичної журналістики - інформаційно-навчальний проект, що  передбачає серію навчальних заходів для журналістів, які працюють над висвітленням медичної тематики, підготовку освітніх матеріалів та інформаційних сервісів для працівників ЗМІ.

 

Семінар «Школа медичної журналістики. Питання гемофілії» відбудеться 16-17 квітня у м. Києві.

 

Дводенний навчальний захід складатиметься з теоретичної та практичної частин і включатиме:

- Виступи провідних експертів і лікарів-гематологів, які поінформують учасників про те, що таке гемофілія, які причини виникнення і ознаки цього захворювання. Яким чином передається захворювання, як з ним живуть дорослі та діти і як їх сприймає суспільство? Чи забезпечені хворі на гемофілію ліками? Які методи лікування гемофілії існують в Україні і світі, досвід Європи у питанні профілактики й сучасної діагностики гемофілії та інші.

-Лекції та практичні заняття за участю кваліфікованих медіа-тренерів, під час яких буде розглянуто особливості журналістської роботи під час підготовки матеріалів про гемофілію (робота з джерелами інформації; особливості спілкування з хворими та дотримання правил журналістської етики; використання статистичних даних та оперування медичними термінами в журналістських матеріалах; візуалізація та подача матеріалів на вузькі медичні теми у ЗМІ).

- Майстер-класи відомих журналістів з питань висвітлення медичної тематики.

 

Учасники семінару забезпечуються додатковою інформаційною літературою та посібником про особливості написання медичних матеріалів.

 

Конкурсний відбір учасників триває до 10 квітня 2013 року.

 

До участі запрошуються журналісти регіональних та національних медіа, яких цікавить медична тематика. Участь у семінарі є безкоштовною (відшкодування коштів за проїзд (квитки), харчування та проживання учасників забезпечує НСЖУ).

 

Претенденти мають подати на адресу організаторів - oblik@nsju.org (копія на medjournalschool@gmail.com) лист, у якому зазначити ПІБ, назву ЗМІ, досвід підготовки матеріалів з медичної тематики, електронну адресу та контактний номер телефону.

 

Інформація щодо організаційних питань за телефонами: (044) 234-52-09 і (044) 235-73-79 (Ярослава).

 

Довідка: Сьогодні в Україні зареєстровано 2672 хворих на гемофілію, і ця цифра неухильно зростає. Це складне генетичне захворювання, що характеризується порушенням згортання крові. Діти, що мають патологію згортання крові, до року можуть здаватися цілком здоровими, але хвороба перетворює їх на інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. Ситуація ускладнюється тим, що вартість лікування хворих на гемофілію - в усьому світі надзвичайно висока. Забезпеченість хворих ліками в Україні - на межі 20%, тому через відсутність профілактичного лікування для багатьох людей гемофілія - це інвалідність. Тоді як за кордоном хворі нічим не відрізняються від решти людей. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду