Прес-служба компанії Курченка відмовила в акредитації журналістам, яких вважає упередженими

29 Березня 2013
7750
29 Березня 2013
20:07

Прес-служба компанії Курченка відмовила в акредитації журналістам, яких вважає упередженими

7750
Відмовили «Українські правді», яку вважають упередженою, та іншим виданням, «які свідомо розповсюджували неправдиву інформацію з політичним підтекстом» про групу СЄПЕК
Прес-служба компанії Курченка відмовила в акредитації журналістам, яких вважає упередженими

Прес-служба Східно-Європейської паливно-енергетичної компанії (СЄПЕК) відмовила низці журналістів, серед яких Сергій Щербина («Українська правда») і Севгіль Мусаєва (Forbes) в акредитації на прес-конференцію, присвячену відновленню виробництва продукції на Одеському нафтопереробному заводі. Про це повідомив заступник головного редактора інтернет-видання Forbes.ua Олександр Акименко у своєму блозі на «Детектор медіа» і Сергій Щербина у своїй колонці на «Українській правді».

 

На думку пана Акименка, відмовили журналістам видань, які займали «не компліментарну позицію щодо Сергія Курченка» (голови ради директорів групи СЄПЕК) і які займалися детальним описом особливостей становлення групи СЄПЕК (раніше - «ГазУкраїна-2009»).

 

Як повідомила «Детектор медіа» Севгіль Мусаєва, також не змогли акредитуватися журналісти Ірина Петренко («Українська енергетика»), Дар'я Кутецька («Капитал»), Дмитро Ряснов («Коментарі»), Світлана Мізіна («Энергополитика. Нефть и газ»).

 

Прес-секретар СЄПЕК Ольга Туній пояснює ситуацію з відмовою в акредитації великою кількістю журналістів, які виявили бажання стати учасниками прес-туру, та вибірковим підходом до акредитації. «Охочих поїхати у прес-тур виявилося неочікувано багато і, на жаль, ми не змогли взяти всіх, хто зголосився. Тому при формуванні списків ми акредитували перш за все фахові видання, а не ті, які свідомо розповсюджували неправдиву інформацію з політичним підтекстом про нашу компанію. Ми надали перевагу тим, для кого головною є економіка, а не політика і скандали», - сказала вона.

 

«Якщо говорити конкретно про журналіста Forbes, то у нашому запрошенні було чітко вказано, що акредитація триває до 16:00 26 березня. Журналіст Forbes звернулася тільки вранці 27 березня. Чіткі терміни акредитації - це не наша примха, а вимога служби безпеки Одеського НПЗ», - пояснила пані Туній.

 

«Що ж стосується видання "Українська правда", то ми виходили з того, що оскільки на ресурсі розміщено банер та відеоролик комерційного характеру, відверто спрямований проти нашої компанії, то цілком зрозуміло, що видання займає упереджену позицію. Тому ми віддали перевагу іншим, на прес-конференції були присутні майже 50 представників ЗМІ», - додала пані Туній.

 

У своєму блозі Сергій Щербина навів одну з версій, чому йому та його колегам не вдалося акредитуватись на прес-конференцію СЄПЕК: «Пускати чи не пускати будь-кого на свій об'єкт - право власника .... але після цього (випадку. - ТК) всі розмови про створення нової фінансово-промислової групи з урахуванням принципів "відкритості та прозорості" будуть виглядати, як мінімум, смішно. Ця історія показує, наскільки Сергій Курченко боїться відкритої і детальної розмови з пресою про його бізнесі. ... Інші мотиви таких вчинків складно відшукати. А й справді і, щоб зробили журналісти? Вкрали б металобрухт з непрацюючого НПЗ? ... Ні, журналісти просто почали б запитувати...».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7750
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду