Верховна Рада сформувала свою частину Нацради

20 Лютого 2003
849

Верховна Рада сформувала свою частину Нацради

849
Питання залишалося відкритим ще з 25 вересня 2002 року. Сьогодні Верховна Рада України врешті визначилася із останньою кандидатурою своєї „четвірки” у складі Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Як повідомляла „Детектор медіа”, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації запропонував на розгляд парламенту чотири із 16 запропонованих кандидатур на цю посаду: Олександра Чекмишева, Євгена Лісовського, Олександра Горобцова та Тетяни Лєбєдєвої.
Верховна Рада сформувала свою частину Нацради
Питання залишалося відкритим ще з 25 вересня 2002 року, нагадав під час розгляду голова профільного Комітету ВР Микола Томенко, тому він наполягав, щоб депутати саме сьогодні прийняли остаточне рішення. Микола Томенко також зауважив, що отримав „декілька листів” від голови Адміністрації Президента України у відповідь на прохання Комітету до Президента України завершити формування складу Нацради зі свого боку. За словами народного депутата, глава АП вказує, що Президент не призначатиме свою четвірку до складу Нацради та, за словами М.Томенка, „не виконуватиме відповідну Постанову Верховної Ради України, поки відповідне рішення не прийме український парламент”.

Тим паче, що два тижні тому питання вже виносилося на розгляд ВР, але було відкладено. За цей час народні обранці мали змогу поспілкуватися із усіма претендентами на посаду. Тому сьогодні вони відхилили пропозицію спікера ВР Володимира Литвина відвести час для запитань та відповідей й одразу приступили до голосування.

Згідно рейтингового голосування серед членів профільного комітету ВР найбільше голосів набрав Олександр Чекмишев. Однак голоси депутатів, присутніх у сесійному залі, розподілилися інакше. Після проведення рейтингового голосування парламент однозначно визначився із єдиною кандидатурою й потім підтримав 385 голосами президента Національної асоціації телерадіомовників України Тетяну Лєбєдєву. Володимир Литвин привітав Тетяну Лєбєдєву й побажав їй чітко виконувати обов’язки члена Національної ради, здоров’я та успіхів.

„Детектор медіа” теж щиро приєднується до поздоровлень та побажань колезі, з якою нам завжди цікаво та плідно співпрацюється.

Таким чином, депутати завершили формування складу Національної ради з питань телебачення та радіомовлення зі свого боку.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду