Посол України в Білорусі спростував інформацію про обмін журналіста Шаройка

Посол України в Білорусі спростував інформацію про обмін журналіста Шаройка

26 Березня 2018
735
26 Березня 2018
19:08

Посол України в Білорусі спростував інформацію про обмін журналіста Шаройка

735
Раніше на сайті «Білоруський партизан» з посиланням на «колег у Києві» повідомили, що затриманого журналіста обміняють на громадянина Білорусі Юрія Політику, якого в Україні підозрюють у шпигунстві.
Посол України в Білорусі спростував інформацію про обмін журналіста Шаройка
Посол України в Білорусі спростував інформацію про обмін журналіста Шаройка

Посол України в Білорусі Ігор Кизим спростовав інформацію про домовленість обміняти арештованого кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка на громадянина Білорусі Юрія Політика. Про це посол повідомив «Українським Новинам».

«Не підтверджую. Про такі домовленості мені невідомо. Як на мене, то це видається бажане за дійсне. В цілому це «вкидання» схоже на провокацію», - повідомив Кизим.

Раніше на сайті «Білоруський партизан» з посиланням на «колег у Києві» повідомили, що затриманого власного кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка обміняють на громадянина Білорусі Юрія Політику, якого в Україні підозрюють у шпигунстві.

Нагадаємо, власного кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка затримали у Білорусі 25 жовтня 2017 року. За попередніми даними його звинувачують у шпигунстві. Про це стало відомо від його дружини Олени 17 листопада. 

Пан Шаройко був проукраїнськи налаштований, стежив за долею громадян України, яких незаконно утримують в Росії. 

На каналі в YouTube «АТН новости Беларуси и мира» з’явилося відео, де чоловік, схожий на Павла Шаройка, зізнається, що працював під прикриттям журналіста у розвідці.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало заяву КДБ Білорусі щодо причетності Павла Шаройка до створення агентурної мережі та ведення розвідувальної діяльності на території Республіки Білорусь.

У лютому 2018 року стало відомо що суд над Павлом Шайроком відбувся. «Радіо Свобода» повідомляє, що вирок Павлу Шаройку вже озвучено, однак, як саме його покарали, не кажуть ні прес-секретар Верховного суду Білорусі, ні адвокат журналіста. Вирок залишається в таємниці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
735
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду