13 лютого – Всесвітній день радіо

13 лютого – Всесвітній день радіо

13 Лютого 2018
5161

13 лютого – Всесвітній день радіо

5161
13 лютого під патронатом ЮНЕСКО відзначається Всесвітній день радіо і цього року він присвячений спорту
13 лютого – Всесвітній день радіо
13 лютого – Всесвітній день радіо

День радіо відзначається щорічно 13 лютого з ініціативи Іспанії. Свято було проголошено на 36-й Генеральній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО від 3 листопада 2011 року.

Дата святкування 13 лютого була вибрана тому, що саме в цей день у 1946 році вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», яке проводило мовлення зі штаб-квартири ООН.

«Радіо і спорт» – така тема Всесвітнього дня радіо цього року.

На сайті ООН зазначено, що у ці дні, коли в Пхенчхані проходять Оліпійчські ігри, «в ЮНЕСКО привертають увагу до ролі спортивного мовлення як до засобу просування принципів чесної гри, командного духу і рівності в спорті».

«Радіо здатне допомогти нам в боротьбі з расистськими стереотипами і ксенофобією, які, на жаль, присутні на спортивних майданчиках і за їх межами», - вважає генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азула.

«Детектор медіа» вітає працівників радіо і зиче професійних успіхів!

Фото: «Ділова мова»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду