Журналістів «Експресу», затриманих під час візиту до Львова Порошенка, відпустили

Журналістів «Експресу», затриманих під час візиту до Львова Порошенка, відпустили

19 Січня 2018
1397

Журналістів «Експресу», затриманих під час візиту до Львова Порошенка, відпустили

1397
Затриманих поліцією журналістів газети «Експрес», які перед зустріччю Президента Петра Порошенка із генерал-губернаторкою Канади Жулі Пайєтт намагалися привернути увагу президентського кортежу до їх конфлікту з «Укрпоштою», відпустили
Журналістів «Експресу», затриманих під час візиту до Львова Порошенка, відпустили
Журналістів «Експресу», затриманих під час візиту до Львова Порошенка, відпустили

Про це повідомляють у виданні.  

«Нас без пояснення причин затримали навпроти Палацу Потоцьких – ми зустрічали Петра Порошенка із плакатами, на яких були зазначені гасла «Експрес не зупинити», «Стоп блокаді!», «Експрес не для влади, а для людей!». Спершу поліція намагалась відтіснити нас, а потім  силоміць спровадила журналістів до райвідділку», – кажуть газетярі.

Серед затриманих були керівники відділу політики, відділу новин, інші відомі журналісти.

«У нас безпідставно вимагали пояснень наших дій, хоч вони були абсолютно законними. Поліція зробила копії наших журналістських посвідчень, записала наші адреси проживання, номери телефонів. Нас допитали. А опісля - відпустили, – розповіли журналісти. – Усе вказує на те, що вони просто хотіли ізолювати протести, щоб про утиски свободи слова в країні не дізналися представники канадської делегації».

Як повідомляв «Детектор медіа», у четвер, 18 січня, вдень журналісти газети «Експрес» повідомили, що шістьох їх колег затримала поліція.

Це сталося поблизу Палацу Потоцьких, де мала відбутися зустріч Президента України Петра Порошенка, який прибув учора до Львова, із генерал-губернаторкою Канади Жулі Пайєтт. Газетярі намагалися під час проїзду президентського кортежу розгорнути протестні плакати.

Нагадаємо, журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги.

4 січня працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

Пізніше Господарський суд Львівської області заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети «Експрес» та десятка інших видань холдингу. Суд задовільнив позов «Експресу», але не в тій частині, де ТОВ «Експрес медіа сХаб» просило зобов’язати Львівську дирекцію ПАТ «Укрпошта» повідомити тиражі видань за передплатою на січень 2018 року.

17 січня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув сиутацію, яка виникла між газетою «Експрес» та ПАТ «Укрпошта». Голова Комітету Вікторія Сюмар («Народний фронт») закликала компанії якнайшвидше владнати ситуацію з передплатою газети.

Фото: «Експрес»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1397
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду