Адвокати Миколи Семени готують скаргу до Європейського суду з прав людини

Адвокати Миколи Семени готують скаргу до Європейського суду з прав людини

18 Грудня 2017
1411

Адвокати Миколи Семени готують скаргу до Європейського суду з прав людини

1411
Захист кримського журналіста Миколи Семени готує скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо рішення підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму, який 18 грудня підтвердив вирок суду першої інстанції, частково пом'якшивши вирок у частині додаткового покарання.
Адвокати Миколи Семени готують скаргу до Європейського суду з прав людини
Адвокати Миколи Семени готують скаргу до Європейського суду з прав людини

Про це повідомив кореспонденту Крим.Реалії один із адвокатів журналіста Олександр Попков.

За його словами, захист має шість місяців від сьогоднішнього дня, щоб подати скаргу.

«Думаю, в січні-лютому ми її вже надішлемо. Тим більше що Європарламент просить ЄСПЛ розглядати подібні справи в пріоритетному порядку», – сказав Попков.

За його словами, вся стратегія захисту Семени «була вибудувана під Європейський суд з прав людини».

Кримський журналіст Микола Семена зазначив, що разом з адвокатами планує подавати скаргу до Європейського суду з прав людини, посилаючись на резолюцію Європарламенту, в якій, зокрема, згадується «справа Семени».

«Ми сподіваємося, що наприкінці цієї справи будуть враховані всі вимоги міжнародного права, і воно переможе, так чи інакше, а російська судова система буде вимушена на це зважати», – повідомив журналіст.

Як повідомляв «Детектор медіа», 18 грудня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму пом'якшив вирок журналісту Семені в частині додаткового покарання: йдеться про заборону займатися публічною діяльністю на два роки, а не три, як було раніше, в рішенні суду першої інстанції.

Вирок Миколі Семені з приводу позбавлення волі на термін два з половиною роки умовно суд залишив у силі.

Нагадаємо, у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Як повідомляв «Детектор медіа», захист журналіста 29 вересня оскаржив вирок, винесений йому підконтрольним Кремлю Залізничним районним судом Сімферополя.

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили винесений Миколі Семені вирок.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1411
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду