Держкіно чекає від Мінкульту документів, щоб заборонити серіал «Свати»

Держкіно чекає від Мінкульту документів, щоб заборонити серіал «Свати»

23 Листопада 2017
2178
23 Листопада 2017
13:58

Держкіно чекає від Мінкульту документів, щоб заборонити серіал «Свати»

2178
Держкіно відреагує на заборону в'їзду Службою безпеки України акторові українського серіалу «Свати» Федору Добронравову, тільки-но одержить відповідні документи від Міністерства культури.
Держкіно чекає від Мінкульту документів, щоб заборонити серіал «Свати»
Держкіно чекає від Мінкульту документів, щоб заборонити серіал «Свати»

Про це повідомив перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін у коментарі Укрінформу. 

«Поки що Держкіно не має підстав заборонити показ серіалу «Свати». Ми будемо на це реагувати, але тільки тоді, як до нас надійдуть офіційні папери від Мінкультури, яке формує список осіб, заборонених до в'їзду, на підставі документа СБУ. Це суто бюрократичний процес - СБУ має направити відповідний документ до Мінкультури, а Мінкультури - до нас. На підставі цих офіційних документів ми починаємо реагувати. Тобто ми діємо винятково в полі чинного законодавства. Як тільки до нас надійде цей документ - це може статися сьогодні, завтра, післязавтра, - ми будемо відкликати прокатне посвідчення на серіал», - розповів пан Неретін.

Як повідомляв «Детектор медіа», СБУ заборонила Федору Добронравову в’їзд в Україну на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України. 

Таким чином, станом на сьогодні до цього Переліку, разом із Федором Добронравовим, внесено 114 осіб.

Як відомо, перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, Міністерство культури України складає на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це нагадується на сайті відомства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2178
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду