Завтра Роман Сущенко зустрінеться з дружиною і дочкою

Завтра Роман Сущенко зустрінеться з дружиною і дочкою

19 Листопада 2017
1726
19 Листопада 2017
15:29

Завтра Роман Сущенко зустрінеться з дружиною і дочкою

1726
Незаконно ув’язнений в Росії український журналіст Роман Сущенко в понеділок, 20 листопада, побачиться з дружиною і дочкою, які поїдуть до Росії.
Завтра Роман Сущенко зустрінеться з дружиною і дочкою
Завтра Роман Сущенко зустрінеться з дружиною і дочкою

Про це написав на своїй сторінці у Twitter адвокат Сущенка Марк Фейгін.

«Завтра до мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка прилітає на побачення дружина з дочкою, напередодні «суду», де йому збираються виписати 20 років за «збір інформації про можливе вторгнення Росії в Україну» влітку-восени 16-го (за версією слідства)», - написав пан Фейгін.

Як повідомляв «Детектор медіа», 13 листопада Роману Сущенку, який перебуваэ у московському СІЗО Лефортово, дозволили побачення з дружиною Анжелою та донькою Юлією.

«20 листопада українському журналісту Роману Сущенко дозволено чергове побачення з дружиною і дочкою в тюрмі Лефортово. Можливо, останнє до початку суду по суті», – написав тоді Марк Фейгін.

Нагадаємо, у січні 2017 року журналісту Сущенку не дозволили побачитися з дружиною.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці, до 30 листопада.

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

10 листопада Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Росії.

За повідомленням Марка Фейгіна, слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні.

Фото: "Новинарня"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1726
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду