16 листопада – День працівників радіо, телебачення та зв'язку

16 листопада – День працівників радіо, телебачення та зв'язку

16 Листопада 2017
4657
16 Листопада 2017
11:34

16 листопада – День працівників радіо, телебачення та зв'язку

4657
Сьогодні, 16 листопада, в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення і зв'язку
16 листопада – День працівників радіо, телебачення та зв'язку
16 листопада – День працівників радіо, телебачення та зв'язку

Президент Петро Порошенко привітав працівників радіо, телебачення і телекомунікаційної галузі України.

«Вітаю працівників радіо, телебачення та зв'язку з професійним святом! У цей день хотів би окремо подякувати радіо Армія FM, важливість якого у підтриманні бойового духу наших військових важко переоцінити. Щодня ви демонструєте високі стандарти журналістської роботи та даєте гідну відсіч інформаційній агресії Кремля», – йдеться у вітанні Порошенка у Facebook.

Нагадаємо, за радянських часів професійне свято працівників телебачення та радіомовлення відзначалося 7 травня. Цю дату було встановлено 1945 року, під час святкування 50-річчя винайдення радіо Олександром Поповим. Цієї традиції дотримувалися також і після здобуття Україною незалежності.

1994 року Укртелерадіокомпанія запропонувала керівництву держави встановити 16 листопада як професійне свято для теле-, радіопрацівників. Саме цього дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача українського радіо. 11 листопада 1994 року, в переддень 70-річчя початку радіомовлення в Україні, був виданий відповідний указ.  З того часу 16 листопада вважається днем працівників електронних мас-медіа України.

«Детектор медіа» також вітає працівників телебачення, радіо та зв'язку і зиче професійних успіхів!

Фото: platform24.org

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду