СБУ оголосила в розшук журналіста Чаленка

СБУ оголосила в розшук журналіста Чаленка

4 Липня 2017
1548

СБУ оголосила в розшук журналіста Чаленка

1548
На сайті МВС повідомляється, що журналіст «зник» 22 січня 2016 року
СБУ оголосила в розшук журналіста Чаленка
СБУ оголосила в розшук журналіста Чаленка

Управління Служби безпеки України у Харківській області оголосило в розшук журналіста Олександра Чаленка, який наразі переховується у Росії.

Відповідні дані розміщені на сайті МВС у розділі «Особи, які переховуються від органів влади», відзначає УП.

На сайті МВС також зазначені категорія – «Особа, яка переховується від органів досудового розслідування», дата зникнення – 22 січня 2016 року, стаття звинувачення – ст.110 ч.1 і запобіжний захід – ухвала суду про дозвіл на затримання з метою приводу.

Частина 1 статті 110 – Посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, тобто умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій. Покарання – обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

«Детектор Медіа» звернувся до СБУ з інформаційним запитом щодо того, чому саме Управління СБУ у Харківській області оголосило Олександра Чаленка в розшук, і коли саме це було зроблено.

Нагадаємо, Олександр Чаленко до Революції гідності був оглядачем газети Ріната Ахмєтова «Сегодня». Зайняв відверто проросійську позицію щодо Майдану, анексії Росією Криму і війни на Донбасі. Перебуваючи у Москві, не раз брав участь у ток-шоу на російському телебаченні, де виступав із критикою зокрема нинішьої української влади.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду