Пішов з життя український кінорежисер Анатолій Карась

Пішов з життя український кінорежисер Анатолій Карась

20 Квітня 2017
2746

Пішов з життя український кінорежисер Анатолій Карась

2746
19 квітня на 78-му році життя помер український сценарист і кінодокументаліст, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка Анатолій Андрійович Карась
Пішов з життя український кінорежисер Анатолій Карась
Пішов з життя український кінорежисер Анатолій Карась

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналістка Михайлина Скорик.

«Чорний квітень триває: 19-го квітня 2017 року на 78-му році пішов з життя Карась Анатолій Андрійович, український сценарист, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, кінодокументаліст, режисер, член Національної спілки кінематографістів України, заслужений працівник культури УРСР, редактор, парламентський оглядач газети "Голос України"», – написала вона.

За словами пані Скорик, похорон відбудеться у суботу, 22 квітня, на Лісовому цвинтарі у Києві.

Анатолій Андрійович Карась навчався на факультеті журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1971). Працював у газеті «Вечірній Київ», редактором «Укркінохроніки», режисером документального кіно. Є автором і режисером понад десяти короткометражних і повнометражних документальних фільмів.

Звання «Заслужений працівник культури УРСР» Анатолій Карась отримав у 1981 році. Лауреатом Державної премії України ім. Тараса Шевченка став у 1993 році. У 2001 році отримав III премію літературного конкурсу «Коронація слова» за кіносценарій «Медаліст».

Редакція «Детектора медіа» висловлює співчуття рідним і близьким Анатолія Андрійовича Карася.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду