Колектив газети «Сумщина» просить владу не поновлювати звільненого головреда

Колектив газети «Сумщина» просить владу не поновлювати звільненого головреда

14 Грудня 2016
1644

Колектив газети «Сумщина» просить владу не поновлювати звільненого головреда

1644
Колектив комунальної газети «Сумщина» у зверненні до голів облдержадміністрації та обласної ради закликав не допустити поновлення на посаді звільненого головного редактора газети Сергія Моші, який раніше звинуватив колектив редакції у «навмисному доведенні до знищення газети»
Колектив газети «Сумщина» просить владу не поновлювати звільненого головреда
Колектив газети «Сумщина» просить владу не поновлювати звільненого головреда

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як зазначено, пана Мошу було звільнено розпорядженням голови облради у червні 2016 року, але протягом вересня-листопада йому вдалося виграти суди першої і другої інстанції щодо свого поновлення.

«Редакційний колектив у зверненні наголошує на неможливості працювати під керівництвом Моші через постійний тиск і конфлікти (за півроку його керівництва, з грудня 2015 року по червень 2016 року, з редакції звільнилося у повному складі два редакційних колективи). У якості протесту редакція заявила про зупинення підписної кампанії на газету і співпраці з рекламодавцями», – повідомляє ІМІ.

Натомість, як зазначено, Моша розцінив ці дії як навмисне доведення до знищення газети, щоб не дати йому можливості поновитися на роботі. Про це він заявив на прес-конференції 13 грудня у відповідь на відкрите звернення колективу редакції до керівництва області.

Проте з його поновленням на посаду головреда виникли проблеми. У вересні Зарічний районний суд Сум скасував червневе розпорядження голови облради Семена Салатенка про звільнення Моші, оскільки за статутом видання звільняти його має право лише сесія облради. Але зобов’язав поновити його на посаді не обласну раду, а комунальне підприємство «Редакція газети “Сумщина”», яке не має на це права згідно статуту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1644
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гість
2613 дн. тому
Ну, а самі Ви Мошу підтримуєте чи як?
Ирина Крячко
2683 дн. тому
Вы опубликовали фото коллектива, который уволился в июне 2016 года. В настоящий момент мы не имеем отношения ни к заявлениям, ни к самой публикации. Просим разместить фото именно того коллектива, о котором идет речь в публикации.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду