Блогер-українофоб Філліпс влаштував провокацію під час звільнення Жемчугова – Геращенко вимагає реакції

Блогер-українофоб Філліпс влаштував провокацію під час звільнення Жемчугова – Геращенко вимагає реакції

18 Вересня 2016
4414
18 Вересня 2016
16:05

Блогер-українофоб Філліпс влаштував провокацію під час звільнення Жемчугова – Геращенко вимагає реакції

4414
17 вересня під час звільнення з полону бойовиків так званої «ЛНР» Володимира Жемчугова блогер-українофоб Грем Філліпс (громадянин Великої Британії, який працює на російську пропаганду) ставив українському бранцю провокативні запитання, обзивав заручника та українських журналістів, які висвітлювали звільнення.
Блогер-українофоб Філліпс влаштував провокацію під час звільнення Жемчугова – Геращенко вимагає реакції
Блогер-українофоб Філліпс влаштував провокацію під час звільнення Жемчугова – Геращенко вимагає реакції

На відео, яке Грем Філліпс оприлюднив у своєму відеоблозі на YouTube, він називає Володимира Жемчугова «українським диверсантом», «зомбі», запитує: «Хто тебе зомбував?» і «Кому ти тепер потрібен, безрукий?». Себе ж Філліпс називає найправдивішим журналістом, який виступає «за правду». Далі в українських журналістів він запитує, чому вони «обманюють», називає роботу українських ЗМІ «брехнею» та «пропагандою».

На відео видно, що Грем Філліпс перебуває на місці обміну заручників з боку ОРЛО (так званої «ЛНР»). До нього звертається представниця «ЛНР», яка координує обмін, з проханням зафіксувати передачу документів пана Жемчугова українській стороні.

Перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України у тристоронній контактній групі щодо Донбасу в Мінську Ірина Геращенко, яка була присутня під час обміну заручників, розцінює дії Грема Філліпса як провокацію, спрямовану на зрив обміну. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook 18 вересня.

За її словами, Грем Філліпс «кривлявся й лицедійствував», тикав у Володимира Жемчугова камерою та говорив про «фашистів». А українським операторам кричав: «Українські журналісти – лайно». «За його спиною весело хихотіла "переговорниця з республік", яка й притягла цей взірець "журналістики русского мира" на процес звільнення заручників, щоб наостанок познущатися над важкохворим українським патріотом. Істота (Грем Філліпс. – Ред.) біснувалася, бо її мета була – зірвати звільнення, влаштувати провокацію, скандал, бійку», - написала пані Геращенко.

Вона подякувала операторам, які не повелися на провокацію та не дали зірвати звільнення пана Жемчугова.

Ірина Геращенко просить операторів і журналістів, які були свідками події, а також телеканали, які вони представляють, передати їй відеозаписи дій Грема Філліпса. Народна депутатка хоче показати ці відео учасникам конференції Комітету зі свободи слова ПАРЄ, що проходитиме в Києві 19 вересня. Пані Геращенко також закликає українську та міжнародну медіаспільноту відреагувати на знущання російського пропагандиста, який називає себе журналістом, над українським бранцем.

«В мене прохання до журналістів, які часто запитують, чим допомогти в питанні звільнення заручників, і до медіаспільноти, якій іноді варто відриватися від своїх дріб'язкових розборок. В мене прохання до міжнародних шановних агенцій, акредитованих в Україні. Друзі, це справа вашої честі. Істота називає себе журналістом, відверто на камеру знущається з закатованої людини в момент звільнення. Поряд скачуть інші папуаси з лайфньюсів, їм не бридко, бо вони самі такі. Але нам всім має бути не все одно. Де грізні заяви Дуні Міятович, що це не журналістика? Де заяви міжнародних профспілок, що цей пропагандистський російський угар не має нічого спільного з журналістикою? Ми маємо показати це it всьому світові, аби світ бачив, ЯК проросійські пропагандисти поводяться з українськими бранцями. Давайте разом зробимо це. Ну а я дуже чекаю відео від друзів-колег, з якими вчора ледь стрималася і не повелися на ту підлу провокацію. І же завтра під час конференції комітету з свободи слова ПАРЄ, що проходитиме в Києві, покажу цей взірець "повної свободи слова по-кремлівськи" всім європейським колегам», - написала пані Геращенко.

Громадянин Великої Британії Грем Філліпс знімає свої сюжети переважно на територіях ОРДЛО і викладає у власному відеоблозі на YouTube. Раніше він працював позаштатним кореспондентом російського телеканалу Russia Тoday. У 2014 році він був депортований з України із забороною в'їзду на три роки.

На фото – Грем Філліпс

Фото: Facebook Ірини Геращенко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4414
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду