В Києві напали на головного редактора видання «Бізнес.Цензор»

В Києві напали на головного редактора видання «Бізнес.Цензор»

26 Липня 2016
3252

В Києві напали на головного редактора видання «Бізнес.Цензор»

3252
Вчора, 25 липня, по вулиці Костянтинівській (Подільський район Києва) двоє невідомих скоїли напад на головного редактора видання «Бізнес.Цензор» Сергія Головньова.
В Києві напали на головного редактора видання «Бізнес.Цензор»
В Києві напали на головного редактора видання «Бізнес.Цензор»

Про це журналіст повідомив у своєму Facebook.

«Ніколи не думав, що доведеться таке писати. Але якщо мовчати - валити з професії. Вчора після роботи йшов по Костянтинівській в сторону Контрактової. Напали два типи. Все продумано. Один йшов попереду в капюшоні, прикриваючи обличчя рукою, косив під п'яного. Інший - ззаду. Порівнялися, подачі з двох сторін. Повалили на землю, відбуцали протягом хвилини і втекли. Мабуть, пасли від офісу», - повідомив Сергій Головньов.

Він повідомляє, що напад не мав на меті пограбування, тому що грабіжники не взяли ні сумку журналіста, ні телефон.

«Нічого не взяли. Не хуліганський психоділ, тому що так сплановано, що осіб не бачив. Яскрава прикмета - синя куртка з капюшоном, знявши яку, всі прикмети знищуються», - зазначив постраждалий журналіст.

За його словами, він написав заяву до поліції, але не розраховує, що правоохоронці знайдуть нападників.

«Заяву написав. Але результатів не чекаю. Це не тому що поліція погана, а тому, що при бажанні легко можна спланувати напад, який не має виразних доказів. А вертольоти і "пінкертонів" залучати для нападу без тяжких тілесних нерентабельно», - зазначив Сергій Головньов.

Журналіст вважає, що напад може бути пов’язаний із його професійною діяльністю, але зауважує, що не порушував журналістських стандартів.

«Так найприкріше, що не розумію, яка причина? З огляду на десяток тем, якими займався в останній місяць, можна скреативити 3-4 найменш параноїдальні версії. Але пишемо ми не звинуваченнями, а просто факти даємо. Тим більше, ніколи не відмовлявся давати точку зору згаданих в тексті осіб», - зазначив постраждалий.

За словами головного редактора,  напад стався вперше за більш, ніж 10 років його роботи в професії.

«І, звичайно, спасибі, що не думали вбивати. Іншим колегам пощастило менше... Однак пригнічує думка, як легко і безкарно з тобою можуть зробити, що завгодно. Бережіть себе», - пише журналіст.

Нагадаємо, у травні на Подолі в Києві невідомі жорстоко побили військового фотографа, оператора і волонтера Сергія Моргунова.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом побиття в ніч на 22 травня військового фотографа, оператора і волонтера Сергія Моргунова.

На фото - Сергій Головньов

Фото - Facebook Андрія Марусова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду