В Одесі озброєний чоловік намагався відібрати у журналіста фотоапарат, а потім вибачився

В Одесі озброєний чоловік намагався відібрати у журналіста фотоапарат, а потім вибачився

30 Червня 2016
1682

В Одесі озброєний чоловік намагався відібрати у журналіста фотоапарат, а потім вибачився

1682
28 червня на Приморському бульварі Одеси озброєний чоловік у камуфляжі намагався відібрати у журналіста місцевого інтернет-видання «Южный курьер» Валерія Пузика фотоапарат. Згодом чоловік вибачився.
В Одесі озброєний чоловік намагався відібрати у журналіста фотоапарат, а потім вибачився
В Одесі озброєний чоловік намагався відібрати у журналіста фотоапарат, а потім вибачився

Про це пише «Южный курьер».

Журналіст видання знімав фолк-фестиваль, який в той час проходив на сцені біля Дюка, а також акцію цивільного корпусу «Азов».

Як пише «Южный курьер», чоловік намагався відібрати у кореспондента цифровий фотоапарат з наміром розбити його, при цьому показуючи на пістолет, який висів у нього у кобурі на грудях.

«Мотивацією нападу були слова про те, що нападники «воювали в АТО», і тому не хочуть, щоб їх бачили», – пише «Южный курьер».

За інформацією інтернет-видання, нападник був неодноразово помічений серед активістів антитруханівського майдану, зокрема – був відображений на фото під час інциденту з хибним повідомленням про мінування Думської площі, коли за вибуховий пристрій взяли антену точки доступу Wi-Fi 14 червня.

Після інцидент редакція видання попросила своїх читачів допомогти упізнати чоловіка, що напав на їхнього журналіста.

Проте, 29 червня головний редактор «Южного курьера»  Олександр Вельможко повідомив у себе на Фейсбук-сторінці про те, що інцидент вичерпаний.

«По поводу вчерашнего инцидента с нападением на журналиста «Южного Курьера» Валерия Пузика. От себя лично и от имени антитрухановского майдана извинения принес Сергей Гуцалюк. Извинения с удовольствием принимаются и данный инцидент исчерпан. Однако, хождение по Приморскому бульвару человека с пистолетом я в любом случае считаю категорически неприемлемым, так как подобные ситуации могут повториться», - написав редактор.

Як відзначає видання, ще в квітні, відразу після початку подій антітрухановского майдану, на Думській площі його учасники намагалися заважати фотозйомці кореспонденту видання «Думская.net» Андрію Колісниченко.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. За підозрою у нападі правоохоронці затримали мешканця Білгорода-Дністровського Євгена Савченка.

Відносно затриманого було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Згодом слідчо-оперативна група поліції Одеси затримала другого із трьох зловмисників, який підозрюється у тому, що 3 травня під час нападу на журналістів одеського 7-го каналу стріляв у них з помпової рушниці. Приморський районний суд Одеси  обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1682
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду