detector.media
30.06.2016 11:12
В Одесі озброєний чоловік намагався відібрати у журналіста фотоапарат, а потім вибачився
В Одесі озброєний чоловік намагався відібрати у журналіста фотоапарат, а потім вибачився
28 червня на Приморському бульварі Одеси озброєний чоловік у камуфляжі намагався відібрати у журналіста місцевого інтернет-видання «Южный курьер» Валерія Пузика фотоапарат. Згодом чоловік вибачився.

Про це пише «Южный курьер».

Журналіст видання знімав фолк-фестиваль, який в той час проходив на сцені біля Дюка, а також акцію цивільного корпусу «Азов».

Як пише «Южный курьер», чоловік намагався відібрати у кореспондента цифровий фотоапарат з наміром розбити його, при цьому показуючи на пістолет, який висів у нього у кобурі на грудях.

«Мотивацією нападу були слова про те, що нападники «воювали в АТО», і тому не хочуть, щоб їх бачили», – пише «Южный курьер».

За інформацією інтернет-видання, нападник був неодноразово помічений серед активістів антитруханівського майдану, зокрема – був відображений на фото під час інциденту з хибним повідомленням про мінування Думської площі, коли за вибуховий пристрій взяли антену точки доступу Wi-Fi 14 червня.

Після інцидент редакція видання попросила своїх читачів допомогти упізнати чоловіка, що напав на їхнього журналіста.

Проте, 29 червня головний редактор «Южного курьера»  Олександр Вельможко повідомив у себе на Фейсбук-сторінці про те, що інцидент вичерпаний.

«По поводу вчерашнего инцидента с нападением на журналиста «Южного Курьера» Валерия Пузика. От себя лично и от имени антитрухановского майдана извинения принес Сергей Гуцалюк. Извинения с удовольствием принимаются и данный инцидент исчерпан. Однако, хождение по Приморскому бульвару человека с пистолетом я в любом случае считаю категорически неприемлемым, так как подобные ситуации могут повториться», - написав редактор.

Як відзначає видання, ще в квітні, відразу після початку подій антітрухановского майдану, на Думській площі його учасники намагалися заважати фотозйомці кореспонденту видання «Думская.net» Андрію Колісниченко.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. За підозрою у нападі правоохоронці затримали мешканця Білгорода-Дністровського Євгена Савченка.

Відносно затриманого було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Згодом слідчо-оперативна група поліції Одеси затримала другого із трьох зловмисників, який підозрюється у тому, що 3 травня під час нападу на журналістів одеського 7-го каналу стріляв у них з помпової рушниці. Приморський районний суд Одеси  обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY