Визначено переможців конкурсу журналістських матеріалів про місцеве самоврядування

Визначено переможців конкурсу журналістських матеріалів про місцеве самоврядування

21 Квітня 2016
1733

Визначено переможців конкурсу журналістських матеріалів про місцеве самоврядування

1733
Інститут масової інформації (ІМІ) підвів підсумки конкурсу на кращий журналістський матеріал, що висвітлює роботу органів місцевого самоврядування. До конкурсу приймалися роботи, які були підготовані та опубліковані в місцевих друкованих виданнях та інтернет-сайтах, або звучали в ефірі місцевих радіо та телекомпаній восьми областей України (Одеська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська, Харківська, Луганська та Донецька) у період з 1 листопада 2015 року до 23 березня 2016 року.
Визначено переможців конкурсу журналістських матеріалів про місцеве самоврядування
Визначено переможців конкурсу журналістських матеріалів про місцеве самоврядування

Про це повідомляє сайт ІМІ.

Конкурс тривав протягом березня 2016 року. Всього на конкурс було подано 107 матеріалів з місцевих ЗМІ, де висвітлювалася робота органів місцевого самоврядування.

Роботи оцінювало журі за наступними критеріями: висвітлення діяльності органу місцевого самоврядування; суспільна важливість; використання різних джерел інформації для написання інформації (користування базами даних, написання запитів тощо); дотримання журналістських та етичних стандартів; опублікування у місцевому ЗМІ, на інтернет-сайті, ефірі місцевого радіо/телебачення; відсутність ознак замовності – «джинси» або «паркету».

Переможцями стали:

-1 місце - Альона Нефьодова та В’ячеслав Гусаков за матеріал «Квартирный рай для правоохранителей»;

-2 місце - Юрій Кіреєв за матеріал «Чего ждать бюджету области после децентралицации;

-3 місце - Тетяна Гайдабас та Тетяна Філіппова за матеріал «"Зеленхаос” за бюджетные деньги»;

-4 місце - Юрій Кіреєв за матеріал «Как расходуется бюджет Днепропетровска»;

-5 місце - Катерина Свириденко та Катерина Шапка за матеріал «Отримання та розподіл бюджетних коштів новоутвореними об'єднаними територіальними громадами».

Конкурс проводився у рамках Школи місцевого журналіста за проектом «Будуємо мости заради реформ і довіри».

Нагадаємо, правління Національної спілки журналістів України (НСЖУ)затвердило склад журі щорічних творчих конкурсів Спілки до Дня журналіста. Відповідне рішення було ухвалено на пленумі, що відбувся 21 квітня, повідомляє прес-служба НСЖУ. Також стало відомо, що  пленум вирішив відновити журналістський конкурс «Срібне перо», заснований у 1998 році НСЖУ і Кримською організацією НСЖУ. 13-й конкурс буде проведено у жовтні в Одесі. Керівником оргкомітету конкурсу та лідером ініціативної групи журналістів став Роман Бочкала.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1733
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду