Геращенко повідомляє про початок розслідування дій правоохоронців, що відкрили справу проти журналістів видання «Наші гроші»

Геращенко повідомляє про початок розслідування дій правоохоронців, що відкрили справу проти журналістів видання «Наші гроші»

28 Травня 2015
2271

Геращенко повідомляє про початок розслідування дій правоохоронців, що відкрили справу проти журналістів видання «Наші гроші»

2271
Геращенко повідомляє про початок розслідування дій правоохоронців, що відкрили справу проти журналістів видання «Наші гроші»
Геращенко повідомляє про початок розслідування дій правоохоронців, що відкрили справу проти журналістів видання «Наші гроші»

Народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляє, що  слідчий Бориспільського МВ ГУ МВС України в Київській області, який відкрив кримінальне провадження проти журналістів-авторів публікації «МВС вважає, що Курченко вкрав у «Нафтогазу» не тільки газ, а і бензину на 450 мільйонів» на сайті видання «Наші гроші», є некомпетентним або корумпованим, і повідомляє про початок перевірки і притягнення до відповідальності винних посадових осіб Бориспільського райвідділу міліції і безпосередньо слідчого. Про це він написав у своєму Facebook.

 

«Годину тому Олекса Шалайський опублікував пост про те, що якась слідча Бориспільського райвідділу міліції на прізвище П'янило почала кримінальне провадження за фактом розміщення на сайті "Наші Гроші" статті про розкрадання коштів компанією "Фінпромгаз", що має, за деякими даними, відношення до Сергія Курченко. Такий же лист від слідчого п'яних отримав і редактор порталу "Інсайдер" Сергій Щербина. Виходячи з листа слідчого, кожен журналіст, який пише про нанесення збитків державі тією чи іншою компанією, може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за ст.192. КК "Заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою", що є, в даному випадку, повним маренням!», - заявив Антон Геращенко.

 

За його словами,  «цей факт - приклад кричущої некомпетентності або корумпованості слідчого або того, хто незаконно здійснив на нього тиск».

 

Антон Геращенко стверджує, що факт не залишиться безкарним.

 

«Всі необхідні рішення для перевірки і притягнення до відповідальності винних посадових осіб Бориспільського райвідділу міліції і безпосередньо слідчого П'янило Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим прийняті. Результати розслідування і вжиті заходи щодо посадових осіб, які порушують права журналістів на свободу слова, будуть найближчим часом опубліковані», - повідомив пан Геращенко.

 

Він також поінформував, що зв'язався по телефону з головним редактором видання «Наші гроші» Олексою Шалайським і повідомив, що за даним фактом «міністром МВС будуть прийняті найжорсткіші законні заходи стосовно осіб, які дозволили собі вживати явно незаконні дії щодо журналістів».

 

Нагадаємо, головний редактор інтернет-видання «Наші гроші» Олекса Шалайський повідомив, що слідчий Бориспільського міського відділу міліції (Київська область) відкрив кримінальне провадження проти журналістів-авторів публікації «МВС вважає, що Курченко вкрав у «Нафтогазу» не тільки газ, а і бензину на 450 мільйонів» на сайті видання.

 

«Я все чекав, коли з"явиться перше кримінальне провадження проти "Наших грошей", і от нині відкрив поштову скриньку -). Якщо ви думаєте, що проти ЗМІ боряться судами - то це правда, але вже не вся. Бо так було за часів попередньої влади.  Нинішня за це  - відкриває кримінальні справи. Чесно кажучи, за 25 років журналістики таке побачив вперше. Тому й ділюсь -).  Навіть нічого говорити не буду про бориспільску міліцію. На місцях роблять тільки те, що дозволяють верхи. Значить верхи дозволяють. До речі, у новині, яка є в листі, навіть не зустрічається назва фірми, яка ініціювала провадження», - повідомив головний редактор.

 

У листі, який направив на адресу Олекси Шалайського слідчий слідчого Бориспільського міського відділу МВС В.А.П'янило, йдеться, що «слідчим відділом Бориспільського МВ ГУ УМВС України в Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015110100000772 від 10.04.2015, за фактом заподіяння майнової шкоди ТОВ "Фінанспромгаз" шляхом розповсюдження недостовірної інформації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 192 КК України».

 

Слідчий вимагає надати відомості про особу, яка розмістила публікацію на сайті «Наші гроші», протягом п'яти робочих днів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду