Журналісти «Наших грошей» заявляють, що на їх колег напав зять заступника глави МВС

Журналісти «Наших грошей» заявляють, що на їх колег напав зять заступника глави МВС

12 Травня 2015
2540

Журналісти «Наших грошей» заявляють, що на їх колег напав зять заступника глави МВС

2540
Журналісти «Наших грошей» заявляють, що на їх колег напав зять заступника глави МВС
Журналісти «Наших грошей» заявляють, що на їх колег напав зять заступника глави МВС

Журналісти телевізійної програми «Наші гроші», яка виходить на телеканалі ZIK, з'ясували, що на знімальну групу проекту під час інциденту 28 квітня напав зять заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря Олег Поліщук. Про це йдеться у cюжеті програми «Наші гроші».

 

Нагадаємо, 28 квітня знімальна група програми журналістських розслідувань «Наші гроші» телеканалу ZIK у складі журналістки Надії Бурдeй, оператора Михайла Шелеста та водія Григорія Цизіна поїхала до будинку, який, за їх інформацією, належить заступнику міністра МВС Сергію Чоботарю та знаходиться в селі Лісники Києво-Святошинського району (Київська область).

 

Як повідомив керівник проекту «Наші гроші»  Денис Бігус, охоронці будинку двічі напали на знімальну групу - придушили оператора, відібрали камеру, вирвали навігатор з відео з машини. Журналісти викликали на місце події міліцію і дали свідчення.

 

Журналісти прибули до будинку для підготовки матеріалу для програми, у якій йдеться про високопосадовців МВС і, в тому числі, про Сергія Чеботаря. Під час зйомок з помістя пана Чеботаря виїхала машина із сімейними номерами замміністра, в якій нібито знаходилася його дружина.

 

Ввечері того ж дня Сергій Чеботар спростував інформацію щодо володіння нерухомістю за названою адресою і звинуватив журналістів у кампанії проти нього. Пізніше журналісти оприлюднили інформацію із офіційного державного реєстру нерухомості, згідно з якою земля під маєтком у селі Лісники записана на Оксану Сергіївну Чеботар.

 

За фактом нападу на журналістів проекту «Наших грошей» було порушено дві кримінальні справи: ст.186 ч.2 («Грабіж, поєднаний з насильством», через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора) і ст.171 ч.1 («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»).

 

У сюжеті від 12 травня журналісти «Наших грошей» повідомили, що за два тижні міліція не змогла знайти нападників, хоча обличчя одного з них зафіксовано на відео. Цей чоловік виходив з будинку, записаного на доньку заступника міністра.

 

«Журналісти "Наших грошей" провели власне розслідування і віднайшли злочинців. На відео, де зафіксований перший напад на оператора - зять заступника міністра МВС - Олег Поліщук. Другий нападник, власник автомобіля, на якому здійснювався напад - Сергій Гаврилко. Останній - є директором фірми "А.Т.Н", засновником якої є Олег Поліщук», - заявили журналісти проекту.

 

«Наші гроші» повідомили, що земля, на якій збудовано цей будинок, раніше знаходилась у лісовому заказнику місцевого значення «Чернечий ліс».

 

«У 2006 році Києво-Святошинська РДА передала частину заказника до земель запасу села Лісники. Через два роки Лісниківська сільрада надала дозвіл на складання проекту землеустрою для будівництва житлових забудов 32 громадянам. Прокуратура міста Києва намагалась повернути незаконно роздані землі у державну власність. Однак, безрезультатно», -  стверджують розслідувачі.

 

Вони також з'ясували, яким ще людям, пов'язаним з політиками, належать землі в Лісниках.

 

Нагадаємо, 29 квітня телеканал ZIK закликав МВС максимально швидко і об'єктивно розслідувати напад на знімальну групу програми «Наші гроші».

 

6 травня Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції вимагав розслідувати напад на журналістів програми «Наші гроші» телеканалу ZIK біля будинку заступника міністра МВС Сергія Чеботаря.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2540
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду