Біля будинку заступника міністра МВС Чеботаря напали на тележурналістів (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Біля будинку заступника міністра МВС Чеботаря напали на тележурналістів (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

28 Квітня 2015
4317

Біля будинку заступника міністра МВС Чеботаря напали на тележурналістів (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

4317
Біля будинку заступника міністра МВС Чеботаря напали на тележурналістів (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)
Біля будинку заступника міністра МВС Чеботаря напали на тележурналістів (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Сьогодні, 28 квітня, біля будинку заступника міністра МВС Сергія Чеботаря стався напад на тележурналістів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст-розслідувач, керівник проекту «Наші гроші» на телеканалі ZIK Денис Бігус.

 

За його словами, інцидент стався у селі Лісники Києво-Святошинського району (Київська область).

 

«В Лісниках, біля будинку заступника міністра МВС Чеботаря напали на знімальну групу, придушили оператора, відібрали камеру, вирвали навігатор з відео з машини», - зазначив пан Бігус.

 

Денис Бігус, який прибув на місце інциденту, розповів «Телекритицы», що зараз журналісти програми «Наші гроші» дають пояснення міліції. «Ми зараз безпосередньо біля будинку Чеботаря», - уточнив він.

 

До складу знімальної групи увійшла журналістка Надія Бурдeй, а також оператор і водій Михайло Шелест та Григорій Цизін.  Вони ж і викликали міліцію після нападу на них.

 

Як уточнив керівник проекту «Наші гроші», журналісти прибули до будинку для підготовки комплексного матеріалу для програми, у якій йдеться про високопосадовців МВС і, в тому числі, про Сергія Чеботаря. Водночас журналіст уточнив, що цей матеріал не стосувався проекту про елітне життя чиновників «Гарна хата». Під час зйомок з помістя Сергія Чеботаря виїхала машина із сімейними номерами замміністра.

 

Станом на 20.30 Денис Бігус, який зараз знаходиться біля будинку заступника міністра МВС підтвердив, що напад здійснили охоронці замміністра. Про це він повідомив у своєму  Facebook, а також виклав відео нападу.

 

«Ситуація коротко: Будинок заступника міністра Сергія Чеботаря побудований в заповідній зоні на околиці села Лісники. Зйомка проводилася при підготовці сюжету про декілька високих чинах МВС. Це ранкове відео. На ньому охорона нападає в перший раз. Потім вони повернулися на своєму білому Фольксвагені транспортер 1123, зламали камеру, забрали її, побили оператора, вирвали реєстратор (вже з іншою картою) і зникли. Під час зйомок на територію садиби заїжджала біла Камрі дружини Чеботаря з номерами 5555. Після нападу вона зникла», - написав Денис Бігус.

 

 

 

Нагадаємо, що у листопаді минулого року тоді ще радник президента України, кандидат в народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко заявив, що має намір звернутися до генерального прокурора з проханням перевірити причетність керівництва Міністерства внутрішніх справ і, зокрема, заступник голови МВС Сергія Чеботаря, до корупційних схем.

 

Водночас  нардеп Сергій Каплін повідомив 26 квітня, що пана Чеботаря затримано у Фінляндії. Сьогодні, 28 квітня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у коментарі «Вестям» спростував інформацію про начебто затримання свого зама Сергія Чеботаря.

 

Антикорупційна програма «Наші гроші» розслідує незаконне використання бюджетних коштів через тендери та державні закупівлі. Проект виробляє телеканал ZIK у співпраці з інтернет-порталом «Наші гроші».

 

«Детектор медіа»

На фото Facebook Дениса Бігуса - садиба у Лісниках, яка, за твердження журналіста, належить Сергію Чеботарю

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4317
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду