В Одесі охорона Президента силою вивела з території прес-конференції фрілансера Odessa Daily

В Одесі охорона Президента силою вивела з території прес-конференції фрілансера Odessa Daily

11 Квітня 2015
5804

В Одесі охорона Президента силою вивела з території прес-конференції фрілансера Odessa Daily

5804
В Одесі охорона Президента силою вивела з території прес-конференції фрілансера Odessa Daily
В Одесі охорона Президента силою вивела з території прес-конференції фрілансера Odessa Daily

В Одесі співробітники Управління державної охорони силою вивели із заходу за участі Президента Петра Порошенка місцевого журналіста - фрілансера видання Odessa Daily Євгена Когана. Цю інформацію місцевих ЗМІ «Детектор медіа» підтвердив прес-секретар Одеської обласної державної адміністрації Микола Покровський. Спочатку про інцидент інформацію було подано виданням «Думская.Нет», а потім ця публікація залишилася у кеші.

 

Прес-конфренція за участі пана Порошенка проходила 10 квітня на Одеському морському вокзалі. Євген Коган, якому відмовили в акредитації, разом із велосипедом піднявся на балкон будівлі морвокзалу. Перед появою корабля з Президентом охоронці з УДО схопили чоловіка й силою стягли його донизу. За 15 хвилин Євген Коган залишив територію прес-конференції.

 

За словами пана Покровського, журналіста охоронці вивели через те, що він оголосив, що під час появи Президента почне кричати. «Цей чоловік неодноразово неадекватно поводився під час прес-заходів, - додав Микола Покровський. - Наприклад, він може собі дозволити під час прес-конференції лягти на підлогу». Також пан Покровський додав, що Євген Коган називає себе журналістом і пред'являє ксерокопію протермінованого посвідчення.

 

Прес-служба ОДА подала перелік журналістів для акредитації на прес-конференцію, однак потім прізвище журналіста було виключено з цього списку, пояснив Микола Покровський.

 

Головний редактор Odessa Daily Леонід Штекель, від якого Євген Коган акредитовувався на прес-конференцію, сказав у коментарі «Детектор медіа», що він не заперечував, що пан Коган піде на цей захід як представник видання. «Він не пише для нас, однак співпрацює з виданням - передає новини телефоном», - розповів Леонід Штекель. Він акцентував, що охорона тягла Євгена Когана по підлозі і в нього лишилися подряпини.

 

Євген Коган у коментарі ТК наголосив, що від початку робив усе, щоби не порушувати громадського порядку. «Я зателефонував до Миколи Покровського й попросив акредитувати мене. Він не заперечував. Про те, що мене не акредитовано, я дізнався вже, коли прийшов на прес-конференцію», - розповів пан Коган.

 

За його словами, за годину до початку заходу він вирішив піднятися на балкон будівлі. Хвилин за двадцять до того, як мав підійти корабель із Президентом на борту, чоловіки в цивільному почали вимагати, щоби він пішов, розповів Євген Коган. «Я повідомив, що якщо комусь заважаю, то піду. Але попросив на диктофон пояснити, чому саме я маю зробити це. Після цього полковник міліції почав мені пояснювати, чому», - додав він. Тоді, каже Євген Коган, чоловіки в цивільному - як він припускає, співробітники УДО - почали його обшукувати. «Коли обшукували третій раз, я почав боятися, що мені щось підкинуть, і закричав. Тоді п'ять-шість чоловіків схопили мене та мої речі й потягли донизу, подалі від прес-конференції», - розповів Євген Коган. Він наголосив, що після інциденту ніхто з охорони Президента перед ним не вибачився, «за винятком одного з цих чоловіків, який зробив це без особливої поваги».

 

Коментуючи слова Микола Покровського про стиль його поведінки під час прес-заходів, Євген Коган наголосив: «Я не те щоби спеціалізуюся на епатажі. Але якщо не погоджуюся з чимось, не мовчу. Наприклад, якщо перед початком прес-конференції журналістів просять стати під стіною й почекати з годину, я дійсно можу поцікавитися, де передбачені для очікування стільці, а тоді й лягти - на знак протесту».

 

Одеські журналісти, зокрема Зоя Казанжи, розповіли ТК, що Євген Коган належить до числа людей, які намагаються активно відвідувати прес-заходи, але нічого не публікують про них, як і загалом не пишуть журналістських матеріалів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Думская.Нет»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5804
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду