У Нововолинську охоронці заводу напали на редактора видання «Буг»

У Нововолинську охоронці заводу напали на редактора видання «Буг»

12 Березня 2015
3318
12 Березня 2015
16:33

У Нововолинську охоронці заводу напали на редактора видання «Буг»

3318
У Нововолинську охоронці заводу напали на редактора видання «Буг»
У Нововолинську охоронці заводу напали на редактора видання «Буг»

Сьогодні, 12 березня,  у місті Нововолинську (Волинська область) на редактора інтернет-видання «Буг» Андрія Медину напали невідомі особи, які назвалися охоронцями заводу «Кроноспан УА». Про це повідомляє видання «Буг».

 

Інцидент стався під час зйомки відеоматеріалу поблизу заводу про екологічну ситуацію Нововолинську. Як повідомляє видання, невідомі особи за територією підприємства «Кроноспан» підійшли до Андрія Медини із запитаннями: «Ти хто? Ти що тут знімаєш?» Журналіст представився і пояснив, що на територію заводу він не заходить, а за його межами зніматиме те, що вважає за потрібне. За словами редактора, невідомі напали на нього  - били по руках, по камері, ображали та погрожували.

 

«Сутичка могла б набрати і більшого розмаху, якби Андрій Медина не подзвонив у міліцію. Почувши, що на місце події поспішають правоохоронці, "захисники" заводу поспішили сховатися за табличку "Приватна власність"», - пише видання «Буг».

 

Нападники не назвали себе і своїх посад

 

Правоохоронці відібрали у потерпілого свідчення. Зі слів заступника начальника відділу - начальника міліції громадської безпеки Нововолинського міського відділу МВС України у Волинській області В'ячеслава Мартинюка, нецензурна лайка у громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян визначається у Кримінально-процесуальному кодексі України як хуліганство.

 

Пізніше СЗГ ГУ МВС України в Волинській області повідомила, що правоохоронці проводять перевірку за фактом нападу на редактора інтернет-видання «Буг» Андрія Медину.

 

Як зазначили в міліції, правоохоронці проводять перевірку з метою встановлення обставин інциденту та притягнення винних осіб до відповідальності. «Попередньо встановлено, що під час проведення відеозйомки одного із заводів міста двоє невідомих осіб перешкоджали у підготовці сюжету. Чоловіки назвалися охоронцями вказаного підприємства. Аби з'ясувати всі обставини події, встановити винних осіб та притягнути їх до відповідальності, міліціонери проводять дослідчу перевірку», - повідомляє міліція.

 

Видання «Буг» нагадує, що згідно із законом «Про публічну інформацію» журналісти мають право без стороннього погодження здійснювати фото-, відеозйомку у громадських місцях. На території, яка є приватною власністю, повинне бути відповідне повідомлення, межі приватної власності чітко окреслені.

 

Нагадаємо, представник київської фірми «Весь світ бронедверей» В.Гражевський заявив, що редактор інтернет-видання «Нововолинськ діловий» Андрій Сорока має виступити відповідачем у судовому процесі, у якому журналіст раніше проходив у справі як співвідповідач.  Виробник бронедверей та пластин для бронежилетів звернувся до суду після публікації на сайті матеріалу «Бронежилети, які продають у Нововолинську, куля снайпера прошиває наскрізь» від 8 липня 2014 року. На полігоні, де відбувались випробування бронежилетів, буди присутні репортери Андрій Сорока і Андрій Медина.

 

Пізніше Турійський районний суд Волинської області відмовив ТзОВ «Весь мир броне дверей» у задоволенні позову до редактора сайту «Нововолинськ діловий» Андрія Сороки, голови ГО «Волинські патріоти» Володимира Красулі та третьої особи - фірми «Ферро Макс» про захист ділової репутації, відшкодування моральної і майнової шкоди

 

«Детектор медіа»

Фото – видання «Буг»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3318
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду